• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

5:0 u Zagrebu najteži trenutak karijere: Najljepše kad debituješ za Partizan, igraš prvi derbi, ali ono ludilo...

Autor Pavle Knežević

Nekadašnji defanzivac Partizana se sjeća prve poslijeratne utakmice

 igor taševski kroacija partizan najteži trenutak karijere Izvor: MN PRESS

Zagrebački Dinamo u četvrtfinalu Lige Evrope igra u gostima protiv Viljareala. "Žuta podmornica" je pobijedila u prvom meču, ali se "modri" nadaju uspjehu u drugom.

Ali, nije to tema ovog teksta, već to što su hrvatski novinari u Viljarealu pronašli trenera C tima, nekadašnjeg defanzivca Partizana Igora Taševskog.

Srpski fudbaler je upravo tamo otišao iz crno-bijelog dresa, a u opširnom razgovoru za 24sata se podsjetio svog najtežeg trenutka u karijeri – poraza od Kroacije 5:0 u Zagrebu.

Da, Dinamo se tokom devedesetih zvao Kroacija i pod tim imenom je pobijedio Partizan u kvalifikacijama za Ligu šampiona 1997. godine, nadoknadivši poraz 1:0 iz Beograda. Taševski je upitan da uporedi tadašnji tim "modrih" i sadašnji, što je izazvalo neprijatne uspomene.

"Uhh... ma, ne znam. Stvarno je nezahvalno reći. Eto, ako biste me pitali koji su mi najgori ili najljepši trenuci iz onog vremena, jedan od najgorih trenutaka je taj poraz od Dinama. Najljepši trenuci su kada debituješ za Partizan ili zaigraš u derbiju protiv Crvene zvezde, ili kada sam slušao himnu igrajući za reprezentaciju, ali taj poraz od Dinama mi je bio jedan od najgorih trenutaka u karijeri. Poslije svega onog što se događalo, nakon onog ludila…", kaže Taševski.

"Ono ludilo" se odnosi na činjenicu da je to prvi poslijeratni susret nekog srpskog i hrvatskog kluba, koji je tada dignut na mnogo veći nivo. Utakmicu na Maksimiru tada je gledao Franjo Tuđman, a oba tima su gledana kao da brane čast svoje zemlje. Ali…

"Ali, iskreno, Dinamo je bio ne znam ni ja koliko bolji u ono vrijeme. Partizan je tog ljeta prodao igrače u Barselonu, Porto..., a Dinamo krenuo da kupuje i to uz sve one igrače koji su napravili fantastične karijere. Mi smo u Beogradu dobili 1:0, ali Dinamo je i tada bio bolji. Uprkos svemu mi sportisti smo bili na čisto oko toga, Dinamo je bio jači tada. Ne sjećam se više detaljno, jer uopše nisam niti pogledao tu utakmicu, ne samo nju nego bilo koju, jer me uopšte ne zanima prošlost. Ali kažem, Dinamo je bio super ekipa... Prosinečki, Marić, Viduka, Šarić... Igor Cvitanović... pa poznajem ih. Imao sam poslije prilike da pričam sa njima", kaže Taševski.

Nekadašnji srpski igrač sada vodi Viljareal C u četvrtoj ligi Španije. Igračku karijeru je završio u Voždovcu 2006. godine, a od tada živi u Viljarealu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC