• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Delije mi nisu dale u Zvezdu, zbog Hrvatske: Sjedio je s Terzićem na "Marakani", a dao riječ Mamiću!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Brazilac koji je uzeo hrvatski pasoš zbog tog detalja nije mogao u Beograd.

 Samir transfer Crvena zvezda zabrana Delije Dinamo Hrvatska Izvor: MN Press/Youtube/Podcast Inkubator/printscreen

Početkom marta objavio je da završava profesionalnu fudbalsku karijeru. Od brazilskog Atletiko Mineira u kom je ponikao, pa do Zagreba gdje je završena jedna solidna karijera, Samir je prošao dug put.

Igrao je, između ostalog, za Dinamo iz Zagreba, u dva navrata. Prvo od 2007. do 2014. godine, a zatim i 2017. kada se vratio iz Kine. Bio je veliko pojačanje u oba navrata, pa je trebalo da pojača Zagrepčane i treći put. Ali, tad je i Crvena zvezda htjela Brazilca!

Možda će vas zanimati

Izgleda da ga je samo sedam nastupa za fudbalsku reprezentaciju Hrvatske spriječilo da obuče dres beogradskih crveno-bijelih.

Nakon što je postigao dogovor sa Zdravkom Mamićem, u Beogradu se o svemu dogovorio i sa Zvezdanom Terzićem!

''Imao sam ponudu Crvene zvezde, kada je trebalo treći put da se vratim u Dinamo. Dogovorio smo se sa Zdravkom i čekao sam dve-tri nedelje, ali nisam potpisao ugovor. Onda sam otišao u Beograd. Došao sam kod Zvezdana Terzića i sve smo se dogovorili za dva sata. Međutim, na kraju sam mu rekao da imam usmeni dogovor sa Zdravkom i da želim da se vratim u Zagreb i još malo popričam sa Mamićem. Da mu kažem da neću igrati za Dinamo, već za Crvenu zvezdu'', otkrio je Samir.

Krenuo je iz kancelarije i nikada se više nije vratio na stadion. Čelnik Crvene zvezde upozorio ga je na to. Generalni direktor crveno-bijelih rekao mu je da mora odmah da prihvati ponudu.

''Terzić mi je rekao: 'Ako izađeš iz ove kancelarije bez potpisanog ugovora nećeš igrati za Zvezdu'. Nisam mu vjerovao. Rekao sam da dolazim sutra da potpišem ugovor i da istovremeno donesem stvari. Imao sam taj ugovor ispred sebe, samo da ga potpišem. Nisam htio tog dana da ga potpišem, jer sam dao riječ Zdravku'', priča nekadašnji fudbaler Dinama iz Zagreba.

Na kraju, posao je propao zbog navijača. Dok je Samir u Zagrebu objašnjavao da će igrati za Crvenu zvezdu, u Beogradu su za to saznali navijači Zvezde. Posao je propao jer je bio reprezentativac.

''Onda sam otišao do Zagreba i ne znam šta se dogodilo (smijeh). Zdravko je otišao u Međugorje i nisam imao s kim da pričam u Dinamu. Delije su čule za to u međuvremenu i nisu me htjeli. Moj problem je bio što sam igrao za reprezentaciju, Ibanjez nije bio takav slučaj. Delije me nisu htjele. Na kraju, ostao sam i bez Dinama i bez Zvezde. Mislim da bih se dobro uklopio, Lučo mi je nahvalio klub i navijače. Rekao je sve najbolje o njima'', istakao je Brazilac.

Nekadašnji mladi reprezentativac Brazila u karijeri nosio je dres brojnih timova u Južnoj Americi i Kini, a od dragocjenog evropskog iskustva igrao je za Hetafe. Ovog proljeća penzionisao se u dresu zagrebačke Lokomotive koja važi za filijalu Dinama.

Godinama igrao za Dinamo, bio i reprezentativac Hrvatske...
Izvor: YouTube/Podcast Inkubator

 (MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC