• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kraj fudbala kakvog poznajemo!? Svijet vodi trku sa vremenom da spriječi propast, odmetnuti klubovi zaratili sa svima!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Spremne milijarde za novo takmičenje, potežu se svi aduti

 uefa superliga će promijeniti fudbal novo takmičenje bogatih Izvor: Profimedia

UEFA bi sutra trebalo da objavi reformu Lige šampiona, a "pobunjeni" klubovi bi mogli da večeras objave da formiraju novo takmičenje – Superligu. To saopštenje bi moglo da uslijedi koliko večeras, a evropski fudbal se digao na noge!

Independent javlja da su tokom cijelog vikenda vođeni "haotični" pregovori između svih strana i da su očajnički pokušavali da se iskobeljaju iz situacije. List stanje opisuje kao "trku protiv vremena".

Možda će vas zanimati

Ako veliki evropski klubovi izađu sa zvaničnim saopštenjem, u nedjelju uveče ili kad god, jasno je da bi fudbal kakvog poznajemo netragom nestao i da bismo ušli u potpuno novu eru. Neki kažu "kraj fudbala".

Englezi pišu da su zbog toga korišćena sva sredstva u svim pregovorima: pominjala su se izbacivanja iz domaćih i međunarodnih takmičenja, a protiv su se oglasili osim UEFA i Premijer liga, čiji čelnici navodno kipte od bijesa, zatim francuska Liga 1 i tamošnji nacionalni savez, a onda na kraju i predsjednik države Emanuel Makron!

Ubrzo su zajedničko saopštenje izdali UEFA, fudbalski savez Engleske, Premijer liga, FS Španije, Laliga, FS Italije i Serija A, koju su zaprijetili "pobunjenicima" svim sportskim i sudskim sredstvima, uključujući i zabranu igračima tih klubova da igraju za reprezentacije.

Svi do jednog osuđuju ovaj potez, dok Makron čak navodno poteže neke svoje veze da bi se spriječila ova promjena nesagledivih posljedica.

Neki se i dalje nadaju da je ovo samo pokušaj grupe klubova da im se garantuje više od Lige šampiona i da je način da se pritisne UEFA, dok drugi misle da je prijetnja Superlige bliža nego ikad. Treći opet misle da se stvar ne može spasiti.

Independent piše da je engleska "velika šestorka" – dvojka iz Mančestera, Liverpul, Totenhem, Arsenal i Čelsi – već duže vremena nezadovoljna Premijer ligom, njenim vođstvom i budućnošću i vjeruju da se takmičenje "bliži katastrofi", šta god to značilo. Ostali premijerligaši iz Engleske su u šoku jer ovo niko nije očekivao.

Što se tiče druge strane, ugledni Ekip otkriva da su uz englesku šestorku i Real Madrid, Barselona, Atletiko Madrid, Juventus, Inter i Milan. Dakle, najveći klubovi Italije i Španije. Francuski list ne piše ništa o Pari Sen Žermenu, dok je inače teško pomisliti da bi se Bajern ovako odmetnuo.

Iz SAD stižu glasine da je striming servis DAZN već ponudio 3,5 milijarde dolara za prava na prenos takmičenja.

Nezvanično se pominju i lideri novog tijela i svima je jasno ko su oni. Predsjednik će, naravno, biti Florentino Perez, dok će četiri potpredsjednika biti Andrea Anjeli iz Juventusa, Džoel Glejzer iz Junajteda, Sten Krenke iz Arsenala i Džon Henri iz Liverpula.

Dramatični dani, dramatična vremena.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC