• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Presudio mu poraz od Borca: Emir Hadžić više nije sportski direktor Sarajeva!

Autor Dragan Šutvić

Rukovodstvo kluba sa Koševa smijenilo dosadašnjeg sportskog direktora

 fk sarajevo smijenjen sportski direktor emir hadžić Izvor: MONDO/Samir Cacan

Emir Hadžić od večeras više nije koordinator za sport, odnosno sportski direktor Fudbalskog kluba Sarajevo, odlučio je, na vanrednom zasjedanju, Upravni odbor aktuelnog lidera i šampiona Bosne i Hercegovine.

Ovu odluku klub sa Koševa donio je tek nešto više od 24 časa nakon poraza bordo tima od Borca (0:2), kojim su se crveno-plavi lideru primakli na samo dva boda i zakomplikovali borbu za titulu.

Možda će vas zanimati

Hadžić se u klub, za koji je tokom igračke karijere nastupao u sezoni 2012-13 (na 36 mečeva postigao 26 golova), vratio u maju 2018. godine, nakon što je prethodno godinu dana bio zadužen za sportski sektor Olimpika.

Sa nekadašnjim napadačem na mjestu sportskog direktora, Sarajevo je osvojilo dvije titule šampiona BiH i jedno kup-takmičenje.

Ipak, niz loših rezultata u proljećnom dijelu sezone i samo dvije pobjede na sedam premijerligaških mečeva uticali su na to da mu serukovodstvo kluba sa Koševa zahvali na saradnji.

"Uprava Fudbalskog kluba Sarajevo moli sve navijače da u narednom periodu budu ujedinjeni, pruže podršku klubu, te da svi zajedničkim snagama još jednom ostvarimo cilj. Fudbalski klub Sarajevo se zahvaljuje Hadžiću na svim ostvarenim rezultatima u protekle tri godine, te želi sreću u budućim sportskim izazovima", saopštili su večeras iz Sarajeva.

Sarajevo i dalje ima šansu za osvajanjem trofeja u ovoj sezoni.

Na premijerligaškoj tabeli je prvoplasirano sa 52 boda, dok je u kup-takmičenju bordo tim stigao na korak od finala, obzirom da je u prvoj polufinalnoj utakmici savladao Tzuzla siti na Tušnju rezultatom 0:1.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC