• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zrinjski nije pobijedio u Banjaluci od 2009. – Neka se ta tradicija nastavi sutra!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

"Sa tri boda završavamo svoj posao što se tiče Evrope“, rekao je trener Borca pred derbi protiv Zrinjskog.

 borac zrinjski najava derbi marko maksimović Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Banjalučki Borac u utorak će od 20 časova na Gradskom stadionu dočekati Zrinjski u derbiju 30. kola Premijer lige BIH.

Crveno-plavi u ovaj meč ulaze kao lideri na tabeli i u odličnoj formi, dok „plemići“ dolaze u Banjaluku poslije tri utakmice u kojima nisu pobijedili.

Možda će vas zanimati

 Trener Borca Marko Maksimović svjestan je da će protivnik doći sa željom da se iskupi protiv Borca, ali ističe da je njegova ekipa maksimalno motivisana.

"Sama je završnica, derbi protiv Zrinjskog, utakmica koja donosi mnogo i jednima i drugima. Sigurno da Zrinjski u ovom momentu ima mnogo veći psihološki pritisak od nas, jer su doveli u pitanje izlazak u Evropu. Ali isto tako mi imamo ambicije na svom stadionu. Ovoj utakmici nedostaje još samo publika da ugođaj bude potpun. Nadam se da će biti dobra utakmica, mi smo mnogo motivisani, ali nismo opterećeni rezultatom. Igrači su došli do ovog momenta stigli radom, odricanje, skromnošću, dosta toga smo prošli. Moja poruka njima je da u ova četiri kola uživaju i iz tog uživanja hladne glave i vrućeg srca da možda dođemo do uspjeha nesuđenih razmjera", rekao je Maksimović.

On sutra neće moći da računa na Aleksandra Subića koji će pauzirati zbog žutih kartona, Almedina Ziljkića koji će na desetodnevnu pauzu zbog povrede, dok je golman Bojan Pavlović i dalje van stroja i njegovo mjesto ponovo će zauzeti Nikola Lakić.

"Laki je neko u koga imam apsolutno povjerenje, on je neko ko donosi jedan drugi vid sigurnosti naspram Bojana i imaju jako dobar i zdrav odnos. Zna se da je Bojan prvi golman, to i Laki zna, ali on ima apsolutno povjerenje svih nas. Tu ne mogu reći da smo oslabljeni, a nedostatak Subića i Ziljkića moramo da nadoknadimo. Nismo kukali nećemo ni sada“.

U duelima Borca i Zrinjskog pobjede je uglavnom odnosio domaćin, a „plemići“ nisu slavili u Banjaluci još od februrara 2009. godine.

"Srušili smo mnoge tradicije, ali za ovu ne bih htio da se ruši. Ako Zrinjski nije pobijedio više od decenijeovdje neka sačeka još malo. Ove utakmice obožavam jer ne trebaš da motivišeš igrače, čak i da smiruješ ekipu, a ne da je dižeš. Mi sa tri boda završavamo svoj posao što se tiče Evrope“, poručio je Maksimović.

"Ne možeš da prijetiš ekipi kao što je Zrinjski koja je apsolutni vladar bh. fudbala sa Sarajevom i Željeom, ekipi koja ima takve igrače poput Bilbije, Jakovljevića, Todorovića... Imaju jako dobru ekipu, ali ja mislim da mi imamo isto tako dobru ekipu, ako ne i bolju. Prijatelj sam sa njihovim trenerom, igrali smo zajedno, radio je odlične stvari u Gorici, vodio Maribor... Mi znamo da oni psihološki moraju bukvalno da se vade sutra, ali mi se pitamo kod kuće", dodao je trener Borca.

Do kraja sezone ostale su još četiri utakmice, a Borac je odličnim igrama došao u situaciju da se bori za titulu.

"Mi smo svjesni činjenice da se borimo za titulu, ali nas to ne opterećuje. Ne bih sad da se stavlja mrlja na nešto što je čisto, a to su pokušali. Možete zamisliti da se desilo da je neko negdje nešto pogriješio, pa oni bi vjerovatno pucali po nama. Nisam mogao da razumijem da neko neće da priča o dobroj igri, nego ajde optereti sudiju, optereti ovoga, onoga... Kako vi sad pobjeđujete, a niste dali gol na pripremama? Ko su sad ovi? Odakle ste se pojavili kad se mi 10 godina sve pitamo? Pojavili su se Velež i Borac i to je dobro. Vratiće se Željo, vratiće se svi. BIH je specifična, ima mnogo velikih klubova. U okruženju imate po 2-3, kod nas 6-7. Borac je to, možda nije bio dovoljno dobar, sad jeste. Neka se smire tenzije. Imamo četiri kola još, a nisam ja zaboravio, imamo i finale Kupa BIH. Ja se šalim s igračima dole, a sad ću i s vama: Možda ću morati odmarati ekipu u finalu Kupa za zadnje kolo“, rekao je Maksimović.

Izvor: FK Borac/Nikola Kulaga

Trener Borca još jednom se osvrnuo na silne komentare u vezi sa suđenjem i podvukao da svi zaboravljaju da Borac ima odličnu ekipu.

"Moj pres onaj poslije krupe nije bio emotivan jer sam ja sad neka uvrijeđena mlada, nego bio je emotivan iz prostog razloga što se na svaku našu pobjedu stavlja etiketa 'nešto se desilo'. A mi imamo Vranješa najboljeg strijelca lige, drugi najbolji je Zakarić. Ja bih da se piše kako dobro igramo bez dva tri igrača. Deset ljudi kaže da smo mi lopovi i mi smo lopovi? E pa nismo! Možda ste svi vi lopovi! Figurativno govorim vi. Ne dam nikom da nipodaštava ovo što su momci uradili. Neka platim cijenu, ali ne dam nikom da to dira“, istakao je Maksimović

"Možemo mi sad da pričamo kome je ko gdje pomogao. Ako ćemo tako gdje će to dovesti? Čekajte ljudi, recite da ima taj Vranješ koji je dao toliko i toliko golova, pa Zakarić, pa da ima Lakić, ovaj onaj... Mi imamo Fanima pa Fanimo Fanimo. A Vranješ nije igrač? Zakarić nije? Tamo sve vrhunski igrači, e pa mislim da i mi imamo vrhunske igrače“, zaključio je Maksimović.

Golman Nikola Lakić istakao je da Borac sutra može da ispuni svoj cilj, a to je Evropa.

"Sutra nas očekuje teška utakmica. Zrinjski je kvalitetan protivnik. Kraj je prvenstva, nema tajni, jer jedni druge dobro poznajemo. Ko god izađe na teren daće svoj maksimum da osvojimo tri boda kako bismo i matematički obezbijedili Evropu što je naš cilj“, rekao je Lakić.

Golman Borca ispred sebe će imati odlične napadače i ističe da se mora obratiti pažnja i kod prekida.

"Tu je Nemanja Bilbija, on predvodi njihov napad i najveća je opasnost. Ali, opasni su i u prekidima, moramo biti oprezni jer su stvarno ozbiljna ekipa“, dodao je Lakić.

M:tel Premijer liga BIH, 30. kolo

Utorak
Sarajevo – Sloboda 18.00
Borac – Zrinjski 20.00

Srijeda
Krupa – Radnik 15.55
Olimpik – Mladost DK 16.00
Široki – Tuzla siti 18.00
Velež – Željezničar 18.00

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC