• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvati tvrde da su "delije" izazvale haos na Maksimiru: Kažu da je policija tukla samo njih, opravdavaju Bobana!

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Iz Hrvatske dolazi drugačiji pogled na stvari...

 Hrvati tvrde da su "delije" izazvale haos na Maksimiru: Kažu da je policija tukla samo njih, opravdavaju Bobana! Izvor: MN PRESS

Na današnji dan desila se čuvena utakmica Dinama i Crvene zvezde na "Maksimiru", koja se zapravo nikada nije odigrala, tj. nije ni počela. 

Hrvatski huligani su upali na teren i prekinuli meč, Zvonimir Boban je postao heroj tamošnje publike nakon napada na policajca koji je vrlo lako mogao da se po njega završi fatalno. 

Osim srpskih medija tog događaja su se prisetili i mediji u Hrvatskoj, a "Sportske novosti" u svom tekstu donose prilično drugačiju sliku tog meča!

"Upravo su dvostruka mjerila i selektivna akcija milicije izazvali bijes i zgražavanje navijača, a i običnih fudbalskih poklonika, pa stoga taj 13. maj 1990. i danas pamtimo kao otpor tadašnjem sistemu. Čak je i sam delegat utakmice u izvještaju naveo da su “incidente počeli gostujući navijači” i da bi neredi bili izbjegnuti da je policija energično intervenisala na južnoj tribini", navodi se u tekstu "Sportskih novosti". 

U tekstu se nadalje govori kako je policija isključivo reagovala na ispade domaćih navijača, te da je u tome cijeli problem!

"Žestoka reakcija milicije isključivo prema domaćoj, ne i gostujućoj družini, bila je, dakle, u izvorištu cijelog problema. Sve je to isprovociralo i reakciju maksimirskoga kapitena Zvonimira Bobana, koji je, u želji da odbrani saigrača i sebe, fizički nasrnuo na milicajca uzvrativši mu udarac. Negdje oko centra, uzeo je zalet, skočio i udario milicajca. Taj je udarac žestoko odjeknuo u svijetu, više nego i jedan Bobanov volej u bogatoj fudbalskoj karijeri, a CNN je utakmicu uvrstio među pet sportskih susreta koji su promijenili svijet", navodi se u tekstu. 

(MONDO)  

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC