• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvat ponizno moli za oproštaj: Sosa u sosu - pogrešio sam, bio sam naivan!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Jako brzo se sve izokrene, bio je gord, sad je ponizan

 borna-sosa-hrvatska-fudbaler-reprezentacija-nemacka-kajanje-izvinjenje-molba Izvor: Profimedia

Borna Sosa je hrvatski fudbaler koji se našao u medijima kada je objavio da je zbog srca odlučio da obuče dres Nemačke i zaigra za tu reprezentaciju.

Možda će vas zanimati

Ta vest šokirala je javnost u Hrvatskoj, jer je Sosa imao više od 50 nastupa za mlade selekcije te zemlje. On je objasnio svoju odluku da ima 24 godine i da još nije debitovao za seniorsku selekciju, kao i da ga niko nije zvao.

A onda je usledio hladan tuš – FIFA je rekla "Ne može!" FS Nemačke se malo obrukao, ništa strašno, ali se Sosa našao u vrelom sosu koji je sam sebi napravio. Sad mu nije preostalo ništa drugo nego da moli za oproštaj. Ponizno.

Prenosimo vam njegovo saopštenje, koje je objavio FS Hrvatske:

"Proteklih se dana u mom životu dogodilo mnogo toga što je na meni ostavilo traga, posebno na mojoj sportskoj karijeri. Neću da bežim od sopstvene odgovornosti za situaciju u koju sam se doveo, iako sam u trenutku kad sam donosio odluku o svojoj reprezentativnoj karijeri verovao da činim ispravnu stvar.

Doneo sam pogrešnu odluku i pritom ispao naivan.

Kao i svaki sportista, i ja sam kao dete sanjao nastupe na velikim takmičenjima. Sanjam ih i dalje, bez razmišljanja o novcu ili drugim materijalnim vrednostima, a sanjam naravno i nastupe na evropskim i svetskim prvenstvima.

No, niti u tom snu nemam iluzija da me mnogi neće shvatiti i za to ih ne krivim. Odgovornost za ovu situaciju je samo moja; od pogrešnog shvatanja komunikacije iz Hrvatskog nogometnog saveza, pa do odluke koju sam doneo, očigledno motivisan da do cilja stignem drugim, možda i kraćim putem.

Za mlađe hrvatske selekcije debitovao sam 2012. godine i odigrao 56 utakmica. Bilo je tu boljih i lošijih nastupa, ali ponosan sam na svaku utakmicu koju sam odigrao u hrvatskom dresu. Odluka koju sam doneo bila je pogrešna i za nju sam treba da snosim odgovornost. Ako Hrvatski nogometni savez i selektori smatraju da uprkos svemu mogu da doprinesem uspehu naših reprezentacija, ja ću se njihovom pozivu odazvati i staviti na raspolaganje.

Na kraju, ovim se putem iskreno izvinjavam hrvatskoj (sportskoj) javnosti, navijačima hrvatske fudbalske reprezentacije i Hrvatskom nogometnom savezu, kojem zahvaljujem na strpljenju, razumevanju i korektnosti koju su mi pokazali u ovoj situaciji", napisao je Sosa.

Sosa je rođen u Zagrebu, ponikao je u Dinamu, a već tri godine igra u Bundesligi.

Treba li Hrvati da ga prime nazad?

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC