• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predsjednik FS BiH Vico Zeljković: Borac je pošteno osvojio titulu!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković izjavio je u emisiji "Sport" na Radio-televiziji Republike Srpske da je banjalučki Borac na pošten način došao do šampionskog naslova.

 vico zeljković: fk borac je pošteno osvojio titulu Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Prvi čovjek bh. fudbala gostujući na RTRS-u je najprije čestitao Banjalučanima na šampionskom trofeju, drugom u klupskoj istoriji.

Možda će vas zanimati

"Čestitam Borcu na tituli, kao i svim navijačima i simpatizerima. Osjećanja su pomiješana. Borac je nešto gdje je sve krenulo, ja sam čovjek ovog grada, ovdje sam rođen i tu živim. S te strane, to je sve vrlo jasno i nemam šta tu kriti. Obavljam s druge strane i poziciju predsjednika FS BiH i mora se raditi profesionalno. Bilo je svakakvih pisanja u Federaciji BiH, ali to su samo spinovanja jer je Borac titulu osvojio na pošten način", rekao je Zeljković i dodao da su crveno-plavi ostvarili praktično nemoguću misiju.

"Borac se poslije zimske pauze dobro spremio i napravio je nemoguće jer su svi vidjeli Sarajevo kao prvaka", dodao je Zeljković aludiravši na podatak da je na prvenstvenoj pauzi "bordo" tim imao čak 13 bodova više u odnosu na petoplasirani Borac.

Prokomentarisao je i istupanje sarajevskog Olimpika iz m:tel Premijer lige BiH.

"Odluka Olimpika nije dobra, prije svega za njih. Pravilnici su jasni, Olimpik ide u niži rang, a ove preostale utakmice će biti registrovane 3:0. Žao mi je što su tako odlučili. Bilo je spornih momenata kojim su bili nezadovoljni, ali bilo je i onih kad su oni neke stvari dobijali nezasluženo. Teško je voditi klub i biti realan, uvijek je to mač s dvije oštrice. Nekad vam sudija pomogne, nekad ošteti, ali bitno je to da spada pod greške i da nije normalno. Dešava se to svugdje i u Evropi, na evropskim utakmicama, a mi jednostavno moramo biti svjesni gdje živimo. Ovdje se sve gleda na jedan drugi način i koristi se svaka prilika da se napravi neka pogrešna priča. Ne želim da se borim s tim, svako ima pravo misliti šta hoće. Bitno je da se radi ispravno i da je sve onako kako treba da bude - regularno", zaključio je Zeljković.

Borac je pobjedom nad Tuzlom sitijem (2:0) kolo prije kraja osigurao šampionski pehar, prvi put poslije 10 godina, a upravo ga je Zeljković uručio kapitenu crveno-plavih Stojanu Vranješu poslije utakmice na Gradskom stadionu.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Paja

Samo sto je MICKO rekao prije par mjeseci Borac ce biti prvak kada je bio 4 ti....Na kraju par losi rezultata Sarajeva a Pobjede Borca dal slucajno ili ne to sad nije vazno jel je VICO predsednik FSBiH a znamo ko ke i sta je on MIĆKU

Djordje_Cikago

@Paja A jel nismo Sarajevo RAZBILI u Sarajevu!? Nismo juce Tuzla City u Banjaluci??? Borac je ZA KLASU najjaci u ovoj komediji od drzave....

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC