• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Iza nas je polusezona za ponos o kojoj će se dugo pričati!" Borac u nedjelju protiv Slobode igra "za svoju dušu"!

Autor Dragan Šutvić

U utakmici bez rezultatskog značaja, novi bh. šampion će odmjeriti snage sa crveno-crnima na Tušnju

 m:tel premijer liga bih 33. kolo sloboda borac najava maksimović milojević Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Pobjedom u prošlom kolu nad Tuzla sitijem (2:0), Borac je kolo prije kraja osigurao osvajanje titule u m:tel Premijer ligi BiH, druge u istoriji kluba, a prve poslije deset godina.

Posljednju utakmicu u sezoni crveno-plavi će odigrati u nedjelju od 17 časova, kada će na Tušnju gostovati Slobodi, u utakmici "za svoju dušu", u atmosferi bez pritiska rezultata.

Možda će vas zanimati

"Ostalo nam je još da odradimo to posljednje kolo u Tuzli protiv Slobode, koje apsolutno nema nikakav rezultatski značaj ni za nas ni za njih. Sigurno je da ćemo da odemo u jednom kombinovanom sastavu, sa dosta mlađih igrača. Možda će ići koji iskusniji jer je poslije utakmice finala Kupa BiH želja više od pola ekipe da idu na odmor. Otići ćemo, sigurno, u Tuzlu da odigramo jednu dobru utakmicu, sa isto tako dobro ekipom, i poslije toga da svi idemo na zasluženi odmor jer smo zaista svi umorni", rekao je trener Borca Marko Maksimović na konferenciji za novinare.

Polusezona je, ističe Maksimović, bila veoma teška, tako da svi jedva čekaju zasluženi odmor.

"Uzeli smo titulu poslije deset godina, igrali finale Kupa BiH, izgubili na penale... Neko kaže da ostaje žal, ali vidite ovako – ne može da bude žal ako stigneš minus od 13 bodova, osvojiš titulu i uđeš u finale Kupa! OK, pobijedila je spretnija ekipa, mislim da smo u regularnom dijelu, iako je Sarajevo imalo 'mrtvu' šansu koju je Ćosić, možda bili bliže, ali ovo je polusezona za ponos i o kojoj će se sigurno dugo pričati."

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Pohvalno je Borčev strateg govorio o mladim igračima, koji će u nedjelju istrčati na teren Tušnja.

"Mladi igrači mogu samo da dobiju na ovom meču, ne mogu ništa da izgube. Definitivno nisam trenera koji će sutra nekome reći 'evo ti šansa na jednoj utakmici', pa ako ne bude dobar, da kažem 'eto, vidiš, on ne zna'. Kad pričamo o mladim igračima, moram da kažem da su to igrači koje sam ja trenirao dvije godine u juniorima pa ih veoma dobro znam. Stojim iza njih, tako da sa te strane ne vidim nikakav problem, neko breme, da li će neko odigrati bolje ili lošije. Što je meni bitno, a što oni znaju a ima ih pet-šest, jeste da moraju da rade jače i bolje zbog sebe, i to je jedini način kako ćemo praviti igrače i prodavati. Moram da pohvalim Davida Čavića koji je sa 18 godina odigrao perfektnu utakmicu protiv ultraiskusne ekipe i koji je pokazao da je svjetla budućnost kluba. Isto tako, i Milojević je bio naš najkostantniji igrač kroz čitave pripreme, onda ga je zadesio peh (lom šake, op.a.), ali je ćutao, čekao je i sad je ušao u igru 15 minuta i apsolutno odradio posao, te sad čeka nove pripreme. Uvijek je na njima, oni to znaju. Ne treba niko ništa da im pokloni nego sami treba da se izbore za sebe i svoje minute."

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Pomenuti Đorđe Milojević će, sasvim sigurno, zauzeti mjesto u startnoj postavi.

"Utakmica nema rezultatski značaj, neće donijeti promjenu na tabeli, ali mi smo šampion države i naša obaveza je da na svakoj utakmici idemo na tri boda. Koja god ekipa da ode u Tuzlu, daće maksimum i nastojati da stigne do pobjede. Ekipa Slobode je veoma dobra, u posljednjih pet-šest utakmica ima dobre rezultate, ali mi ćemo dati maksimum kako bismo ostvarili povoljan rezultat na kraju sezone", istakao je mladi Borčev defanzivac.

M:TEL PREMIJER LIGA BiH – 33. kolo

Nedjelja, 17.00

Željezničar – Krupa

Tuzla siti – Zrinjski

Sloboda – Borac

Mladost – Velež

Radnik – Široki Brijeg

Olimpik – Sarajevo (ne igra se)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Više vijesti o FK Borac

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC