• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Unija doktora Japana apeluje: Otkažite Olimpijske igre, na snazi je četvrti talas pandemije!

Autor Dragan Šutvić

Predsjednik Unije ljekara Japana Uejama Naoto rekao je da bi zbog četvrtog talasa pandemije korona virusa trebalo otkazati Ljetne olimpijske igre u Tokiju!

 unija doktora japana otkažite olimpijske igre Izvor: Profimedia

Predsjednik Unije ljekara Japana Uejama Naoto rekao je da bi zbog četvrtog talasa pandemije korona virusa trebalo otkazati Ljetne olimpijske igre u Tokiju!

Ukazujući na aktuelnu lošu epidemiološku sliku u Japanu, Uejama je istakao da će dolazak više od 100.000 ljudi tokom Olimpijskih igara dodatno pogoršati trendove povećanja broja novozaraženih.

Možda će vas zanimati

"U Japanu je trenutno na sceni četvrti talas pandemije. Sve postojeće varijante korona virusa će biti tu u Tokiju. Može doći i do pojave posve novih varijacija virusa", upozorio je Uejama.

Ističući kako ni proces vakcinacije u Japanu nije na nivou nekih zemalja Zapada, Uejama je naveo da održavanje Olimpijskih igara u datim uslovima predstavlja neodgovornost prema sportistima.

"Ne treba zanemarivati ova upozorenja i pozivam na otkazivanje Olimpijskih igara do čijeg početka je ostalo manje od dva mjeseca", rekao je Uejama.

Zamjenik predsjednika Međunarodnog olimpijskog komiteta Džon Koates izjavio je prošle sedmice da ta organizacija podržava održavanje Olimpijskih igara u najavljenom terminu, bez obzira što su u Japanu na snazi stroge restrikcije uvedene zbog pandemije.

Japanska novinska agencija Kjodo nedavno je provela anketu sa oko 3.000 ispitanika, a 59,7 posto njih je kazalo da u jeku loše epidemiološke slike u Japanu podržava ideju otkazivanja Olimpijskih igara.

Održavanje Ljetnih olimpijskih igara u Tokiju prvobitno je bilo planirano za prošlu godinu, ali je zbog pandemije odgođeno za ovu godinu.
Otvaranje Olimpijade najavljeno je za 23. jul, a zatvaranje za 8. avgust.

(mondo.ba/agencije)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC