• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nekadašnji golman "orlova" o finalu Kupa Srbije: Borjan pokazao da ima više živaca od Stojkovića, zato je najbolji!

Autor Dragan Šutvić

"Vrlo je moguće da su nemili događaji tokom penala uticali na koncentraciju fudbalera Partizana, pa i samog Stojkovića", navodi Dragoslav Jevrić.

 dragoslav jevrić borjan više živaca od stojkovića Izvor: MNPRESS

Većina onih koji su sredinom sedmice imali pravo da budu na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu tokom finalne utakmice Kupa Srbije, a vjerovatno i svi gledaoci pored malih ekrana, našli su se u čudu kada je glavni sudija Srđan Jovanović pokazao žuti karton golmanu Partizana Vladimiru Stojkoviću nakon koškanja sa napadačem Crvene zvezde Nikolom Krstovićem.

Imajući u vidu da je iskusni čuvar mreže u poslednjim trenucima drugog produžetka već dobio javnu opomenu zbog odugovlačenja, nikome nije bilo jasno zašto ga arbitar nije isključio iz igre.

Možda će vas zanimati

"Vjerujte mi da ni ja nisam znao za to pravilo", iskren je u razgovoru za agenciju Anadolija bivši golman Crvene zvezde i reprezentacija SR Jugoslaije i Srbije i Crne Gore Dragoslav Jevrić:

"Meni se nikada u karijeri nije dogodila slična situacija, bio sam iznenađen kao i većina ljubitelja fudbala pored malih ekrana. Naravno, mediji su vrlo brzo razjasnili cijelu situaciju. Pretpostavljam da je to pravilo od skoro uvedeno. U svakom slučaju, bilo bi neobično vidjeti nekog igrača Partizana kako brani penale umjesto Stojkovića u trenucima kada se rješavalo pitanje pobjednika."

Incident koji je doveo do velike gužve i čak nekoliko žutih kartona, više je prijao fudbalerima Crvene zvezde koji su idošli do drugog trofeja ove sezone.

"Vrlo je moguće da su nemili događaji tokom penala uticali na koncentraciju fudbalera Partizana, pa i samog Stojkovića. U principu, oba golmana imaju mnogo iskustva, ali lako je pričati iz ove perspektive. Treba u tim trenucima ostati maksimalno koncetrisan i fokusiran na teren, a Milan Borjan je pokazao da ima mnogo više živaca od svog kolege na suprotnoj strani. Odbranio je dva penala i po ko zna koji put bio čovek odluke. Zaista pruža fenomenalne partije u kontinuitetu i da se neko ne naljuti, bez konkurencije je najbolji igrač Crvene zvezde u posljednjih nekoliko sezona", ističe Jevrić.

Izvor: Anadolija/Nebojša Petrović

Nije ni Jevrić zadovoljan kvalitetom fudbala u posljednjem ovosezonskom duelu beogradskih vječitih rivala.

"Utakmica nije bila lijepa za oko, daleko je to od nivoa koji se očekuje od dva najpopularnija srbijanska kluba. Mnogo je tu faktora koji su uticali na izdanje pulena Dejana Stankovića i Saše Stanojevića. Prije svega umor igrača poslije izuzetno naporne sezone. Pritisak je bio na obje strane, Partizan je želio da trofejom u Kupu spasi sezonu, Zvezda je jurila duplu krunu poslije 14 godina čekanja. Strijelci nisu bili na visini zadatka, pa su golmani morali da preuzmu glavnu ulogu. Borjan je imao više sreće, čestitam i njemu i Zvezdi na pobjedi kojom su zaokružili jednu odličnu sezonu", kazao je nekada odlični golman.

Jevrić je bio prvi golman reprezentacije Srbije i Crne Gore na Svjetskom prvenstvu u Nemačkoj 2006. godine, a danas sa posebnom pažnjom prati nastupe srbijanskog nacionalnog tima i ističe da selektor Dragan Stojković ne mora da brine za poziciju čuvara mreže.

"Srbija ima na raspolaganju dva odlična golmana. Predrag Rajković i Marko Dmitrović brane u jakim ligama, standardni su u svojim klubovima, drže formu i ne prave velike greške. Ko god bude na golu, navijači ne treba da strepe za rezultate naše reprezentacije u finišu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine", optimista je 46-godišnji Jevrić.

Tokom profesionalne karijere, koju je počeo u Rudaru iz Pljevalja, Jevrić je branio za Prištinu, Obilić, Crvenu zvezdu, Vitese, Ankaraspor, Makabi Tel Aviv, Makabi Petah Tikvu i Omoniju.

Na golu reprezentacije SR Jugoslavije i Srbije i Crne Gore stajao je 43 puta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC