• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizanov put ka Evropi - odmah mogu na Hajduk iz Splita: Strepe od Berlina i Falkaa, ali moraju u grupnu fazu!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Fudbaleri Partizana imaće težak posao da dođu do grupne faze Lige konferencija, a nekoliko rivala se posebno ističe kao opasno!

 partizan-konferencijska-liga-put-hajduk-rijeka-osijek Izvor: MN Press/Promo/UEFA

Partizan naredne sezone igra novo takmičenje, a s obzirom da će se u sezoni 2021/22 igrati prva sezona Lige konferencija navijači još nisu sigurni kako će to izgledati.

Možda će vas zanimati

Dobra vest je da će finansijske nagrade za crno-bele biti skoro jednake kao u Ligi Evrope, a da bi dobrim rezultatima Partizan mogao da dobije mnogo više novca nego u Ligi Evrope.

Crno-beli će takmičenje početi od drugog kola, a s obzirom da je Viljareal osvojio pehar u Ligi Evrope Partizan će sve do kraja kvalifikacija biti povlašćen i igraće sa slabijim rivalima. Pa da vidimo kako će njihov put do grupne faze izgledati!

DRUGI KRUG - SAMO NE U SOLUN!

Izvor: MN PRESS

Mnogo je potencijalnih rivala, čak 45 timova može da igra sa Partizanom u drugoj rundi kvalifikacija. Timovi su uglavnom mnogo slabije rangirani od crno belih, pa se tu nalaze klubovi iz San Marina, sa Islanda, iz Albanije, Moldavije, Severne Irske, Finske, Estonije, sa Malte... 

Potencijalno problematični rivali mogu da budu grčki Aris koji je definitivno najveće ime, a najveći UEFA rejting ima tim Serveta iz Švajcarske. Tim Dunajske Stede iz Slovačke ima ambiciozan projekat sličan TSC-u u Srbiji, a u nekim prethodnim sezonama i islandski Hafnarfjerdir je znao da napravi jako dobre rezultate. 

Opasni mogu biti i timovi poput norveške Valerenge, Hamarbija, Elfsborga i Hakena iz Švedske, ali teško da je iko tu baš veliki zalogaj za crno-bele osim pomenutog Arisa. 

Možda bi čak najbolja varijanta bila neko gostovanje koje je blizu, poput mečeva sa makedonskom Akademijom Pandev ili Širokog Brijega iz Bosne i Hercegovine. 

TREĆE KOLO - HAJDUK I OSIJEK!

Izvor: Profimedia

U trećem kolu je već spisak rivala kraći, a mnogo opasniji. Mogli bismo da vidimo duel koji nismo videli od vremena bivše Jugoslavije, dvomeč sa Hajdukom iz Splita! Hrvatski Osijek bi mogao da bude jako opasan jer su se borili za titulu sa Dinamom i do samog kraja prvenstva su bili konkuretni. 

Tim sa najvećim koeficijentom koji nije među nosiocima je CSKA iz Sofije, a iako doalzi iz malenog Luksemburga Didelanž je u prethodnim godinama pravio odlične rezultate u Evropi i često je igrao grupnu fazu Lige Evrope. 

Rubin i Soči iz Rusije su prilične "mine" i tu bi Đorđe Despotović mogao da ponovo bude na putu crno-belima kao nekada kada je igrao za Spartak i Crvenu zvezdu. 

Svakako najkakši rivali u trećem šeširu su Klasvik sa Farskih ostrva i Nju Sejntsi iz Velsa, a rivali mogu biti i Vitese (Holandija), Aberdin (Škotska), Spartak Trnava (Slovačka), Olimpija Ljubljana (Slovenija), Hibernijan (Škotska), Vorksla (Ukrajina), Kolos (Ukrajina), Sarajevo (BiH), Trabzon (Turska), Sivas (Turska), Univerzitatea Krajova (Rumunija), Orhus (Danska), AEL Limasol (Kipar), Vaduc (Lihtenštajn), Lucern (Švajcarska), Domžale (Slovenija) i Slovačko (Češka).

ČETVRTO KOLO - SREĆOM NOSIOCI! 

Partizan's goalkeeper Vladimir Stojkovic reacts during Serbia's national Cup final soccer match between Red Star and Partizan, in Belgrade, Serbia, Tuesday, May 25, 2021. (AP Photo/Darko Vojinovic)
Izvor: TANJUG/AP/DARKO VOJINOVIĆ

Poslednje četvrto kolo kvalifikacija za grupnu fazu Lige konferencija Partizan će srećom dočekati kao poslednji nosilac. Viljareal je svojim trijumfom u finalu Lige Evrope to omogućio timu Aleksandra Stanojevića, a i ovako će to biti težak posao za crno-bele. 

Najveće ime je svakako turski Galatasaraj, koji apsolutno valja izbeći. Turci u timu imaju zvezde poput Falkaa, a iako se nisu proslavili u prethodnom prvenstvu Turske, opasna su rival. Najveći koeficijent kao prvi ispod crte ima predstavnik Izraela Hapoekl Ber Ševa, a redovni učesnik grupne faze evropskih takmičenja u prethodnoj deceniji BATE Borisov je takođe tu. 

Nisu oni više onako dominantni, izgubili su titulu u Belorusiji, ali su i dalje opasni. Rapid iz Beča je vrlo jak, a Union Berlin je bio hit Bundeslige u sezoni iza nas. Tu je i stari znanac crno-belih Molde, kao i hrvatska Rijeka. Ne bi bilo lako i protiv Austrije iz Beča, a Rozenborg, Maribor, Midtjilend, Apolon, Fehervar, Pakoš Fereira, Santa Klara i Suduva su nešto slabiji rivali koje Partizan svakako priželjkuje. 

Ovo je naravno situacija ukoliko svi nosioci budu prošli dalje, što se sigurno neće desiti, pa je sigurno da će neki od opasnijih rivala "ispasti" sa puta crno-belih. 

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC