• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Balun" važniji i od politike: Igrao protiv Partizana, cijeli Split se digao na noge i ubijedio ga da ostane!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Turci mu nudili milione, nekadašnji saigrač Dekija Stankovića prvo zatražio "tajm-aut“ da razmisli, a onda je srce prevagnulo.

 marko livaja hajduk split novi ugovor navijači partizan liga evrope Izvor: MN PRESS

Marko Livaja je glavno ime ovih dana u Splitu i tema broj jedan koja je čak zasjenila političke događaje u Dalmaciji.

Iskusni veznjak koji je prošao Dinamovu i Hajdukovu školu da bi seniorsku karijeru počeo u Interu iz Milana i potom igrao za brojne klubove širom Evrope u februaru se vratio u rodni Split i u dresu „bilih“ u proljećnoj sezoni postigao šest golova i upisao sedam asistencija.

Možda će vas zanimati

 Njegove dobre partije pomogle su Hajduku da se domogne četvrtog mjesta koje na kraju donosi mjesto u Konferencijskoj ligi, ali pošto mu ugovor ističe 30. juna našao se na meti mnogih klubova.

Međutim, već krajem maja čitav Split se digao na noge nakon crteža jednog splitskog dječaka koji je na papiru napisao "Livaja ostani" i tako pokrenuo lavinu koja se ne smiruje.

Čitav Split digao se na noge kako bi Livaja ostao u rodnom gradu, poruke veznjaku Hajduka šalju mu od svi od navijača do vatrogasaca, a hashtag #LivajaOstani mogle su se vidjeti i na autobusima gradskog prevoza.

U kampanju za ostanak fudbalera na Poljudu uključili su se čak i političari, ali na simpatičan način.
Bivši gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara tako je prilikom predaje vlasti novog gradonačelniku rekao „Jelena, Nino i ja odlazimo, a imam jednu poruku – Livaja ostani“!

Fudbaleru Hajduka koji je bio saigrač Dejana Stankovića u njegovoj posljednjoj sezoni u Interu i sa četiri gola bio najbolji strijelac "neroazura" u grupnoj fazi Evrope u kojoj mu je protivnik bio i beogradski Partizan, ponude su stizale  sa svih strana.

Najizdašniju je dao turski Rizespor koji mu nudi milion evra po sezoni plus 300.000 evra bonusa samo za potpis, ali je kampanja Splićana urodila plodom.

Livaja je prvo zatražio "tajm-aut" u pregovorima sa Turcima kako bi obavio završne pregovore sa Hajdukom, a onda je uslijedila vijest koja će obradovati vijeli Split – LIVAJA OSTAJE!

"Hajduk na radost cijelog svog navijačkog puka, s ponosom objavljuje, da će Marko Livaja i dalje braniti boje našeg Kluba. Klub i igrač su postigli dogovor o produženju ugovora do ljeta 2024. godine, a Marko će od sada nositi dres s brojem 10“, saopštio je klub sa Poljuda.

Oglasila se i „desetka“ Hajduka i obradovala sve navijače.

"Prije svega želim se zahvaliti svim navijačima, od kada sam došao, a posebno u posljednjih mjesec dana, prema meni i mojoj obitelji emitovali ste toliko pozitivne energije, bezbroj poruka podrške, odobravanja i želja za mojim ostankom. Da sam i htio otići, to ne bi bilo moguće uz sve ovo što ste napravili. Od samog početka moja želja je bila da ovdje pokušam napraviti nešto što će se pamtiti. Mislim da imamo još nedovršenog posla i drago mi je što zajedno idemo u borbu za najviše ciljeve", rekao je Livaja.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC