• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko igra danas - EURO 2020 raspored za petak: Britanski derbi, popravni Hrvata i novi šok Slovaka?

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Čeka nas vrlo uzbudljiv dan na Evropskom prvenstvu.

 evropsko prvenstvo 2021 raspored utakmica petak 18. jun Izvor: Tanjug/Laurence Griffiths/Getty Pool/AP Photo/Dmitri Lovetsky, Pool

Evropsko prvenstvo u fudbalu, jedan od najbitnijih sportskih događaja ovog ljeta, nastavlja se i danas sa tri veoma zanimljive utakmice. Igraće se u Sankt Peterburgu, Glazgovu i Londonu, a gledaćemo mečeve iz grupa D i E!

Situacija postaje sve jasnija, a kada se danas završi drugo kolo grupe D, možda ćemo imati odgovore na sva važna pitanja. Da bi se to desilo potrebno je da se poklope rezultati. Šveđani i Slovaci bi u grupi E, gdje se drugi meč igra sutra, mogli samo da zakomplikuju stvari.

Možda će vas zanimati

Prvi će na teren upravo oni. Na stadionu u Sankt Peterburgu igraće Švedska, koja je odoljela Španiji u prvom kolu i Slovačka, koja je napravila solidno iznenađenje kada je savladala Poljsku. Ostavili su fenomenalan utisak na tom meču, zasluženo stigli do tri boda i istakli kandidaturu za nokaut fazu.

Bod danas bi im to i matematički omogućio...

Ali, pitaće se mnogo i Švedska, koja ima stvarno dobar tim - iako Zlatan Ibrahimović zbog povrede propušta takmičenje.

U grupi D će mnogo stvari biti poznato nakon druge runde. Hrvati praktično nemaju prava na kiks, a rival će im biti nimalo ugodna Češka, koja je lako savladala Škote u prvoj rundi turnira. Sjećate se onog gola Patrika Šika, najljepšeg u dosadašnjem dijelu turnira...

Hrvati protiv Engleske nisu pokazali mnogo i ako aktuelni svjetski vicešampioni žele u završnicu takmičenja, moraće bolje. Već danas su im neophodna tri boda, a ako ih ne bude - biće komplikovano. Reprezentaciju su izmučile povrede, sukobi selektora Zlatka Dalića i igrača, a zatim Dalića i javnosti u Hrvatskoj. Zanimljivo, Hrvati su odlučili da na sve mečeve putuju iz svoje baze u Rovinju, što za sada nije prava odluka.

Za kraj dana, tu je derbi Velike Britanije. Englezi se nadaju da fudbal konačno dolazi kući, a Škoti u prvoj rundi nisu izgledali kao ozbiljan tim. Selekcija koja je spriječila Srbiju da ode na Evropsko prvenstvo ostavila je vrlo blijed utisak i danas važi za autsajdera, mada... Znajući za rivalstvo protiv Engleza, imaće dodatan motiv.

Raspored:

Švedska - Slovačka (15.00)
Hrvatska - Češka (18.00)
Engleska - Škotska (21.00)

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC