• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najluđa priča ljeta! Donosio trofeje Engleskoj, sad igra Kopa Amerika: Momak iz Stouka rešeta u Južnoj Americi!

Autor Dragan Šutvić

Mladi fudbaler bio najbolji strijelac Evropskog prvenstva, a sada postiže golove na Kopa Amerika za Čile!

 ben bereton engleska čile Izvor: Tanjug/AP/Andre Penner

Pre samo nekoliko godina Ben Brereton (22) je bio jedan od najtalentovanijih fudbalera koje Engleska ima. Momak rođen u Stouku na Trentu, odakle je i klub koji je godinama igrao Premijer ligu, bio je reprezentativac i strijelac nekih važnih golova, a danas je reprezentativac u Južnoj Americi.

Ben koji je bio najbolji strijelac Engleske na putu do evropskog trofeja za igrače do 19 godina, nastupa za Čile na Kopa Amerika i noćas je postigao prvi gol u svom novom dresu.

Možda će vas zanimati

Čak ni oni koji detaljnije prate engleski fudbal i Čempionšip do skoro nisu znali kako se ovo desilo. Momak iz srca Engleske, sa uobičajenim engleskim imenom i nastupima za mladu reprezentaciju... Ali, postoji caka!

Majka mu je iz Čilea, a njegovo puno ime glasi Bendžamin Entoni Brereton, na šta Čileanci dodaju i Dijaz, djevojačko prezime njegove majke.

Dovoljno da se steknu svi uslovi da zaigra za reprezentaciju Čilea. Englezima, svakako, nije u prvom planu. Od kako je bio najbolji strijelac Evropskog prvenstva za igrače do 19 godina 2017. njegova karijera ne ide očekivanim tokom. Negdje je napravljena greška, pa je on ostao na nivou drugog ranga engleskog fudbala.

Sve do 2015. godine bio je član Stouka, odnosno njihove akademije, a nakon otkaza se preselio u Notingem Forest. U tom klubu je proveo četiri sezone, od čega dvije godine profesionalnog igranja fudbala, da bi 2019. postao član Blekburna, za koji i danas nastupa.

Tako grad Stouk i fudbalski klub Blekburn sasvim neočekivano imaju igrača o kom pričaju cijela Engleska i čitava Južna Amerika, koja je impresionirana njegovim igrama u dresu Čilea. Njegov pogodak donio je pobjedu protiv Bolivije (1:0).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC