• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Potajno sam očekivala dobar rezultat": Bh. košarkaška legenda o pobjedama "zmajica": Ekipa po evropskim standarima"

Autor Dragan Šutvić

Razija Mujanović oduševljena je nastupima izabranica Gorana Loje na Eurobasketu - kao i cijela bh. javnost

 eurobasket 2021 razija mujanović Izvor: Anadolija/Dejan Maksimović

"Dobro smo se pripremali za Evropsko prvenstvo, imamo kvalitetnu reprezentaciju i potajno sam očekivala dobar rezultat", rekla je legendarna Razija Mujanović, tim menadžer ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Košarkašice BiH na startu Eurobasketa, na koji su se plasirale poslije 22 godine, napravile su senzaciju ubjedljivom pobjedom protiv favortita Belgije (70:55), a u drugom kolu grupe C savladale su i Tursku (64:54).

Možda će vas zanimati

"Jedino sam se plašila našeg neiskustva na velikim takmičenjima, ali uspjeli smo i to da prevaziđemo. Sasvim zasluženo smo dobili ove dvije utakmice. Uspjeli smo da posložimo ekipu po evropskim standardima. Pokriveni smo i sa visokim i sa niskim igračima, kompletan smo tim. Na stranu pojedinici koje imamo, dva odlična centra Maricu Gajić i Žonkel Džons, imamo i kvalitetne igračice i na spoljnoj liniji", rekla je Mujanovićeva Tanjugu.

Bivša reprezentativka Jugoslavije osvrnula se na to šta su najveći aduti BiH.

"Bez obzira što imate dobre pojedince, važno je da tim igra dobro. Mi ne forsiramo Džons, koja je najbolji igrač, da ona sve sama nosi. To se vidjelo protiv Belgije, kada je iskočila Nikolina Babić. Naš plus je to što protivničke ekipe nikad ne mogu da znaju koja će naša igračica da iznenadi", smarta Mujanovićeva.

Izvor: FIBA

BiH će sutra od 12 sati igrati posljednji meč grupne faze protiv Slovenije i boriće se za prvo mjesto u grupi, koje direktno vodi u četvrtfinale EP u Španiji i Francuskoj.

"Kada dobro otvorite veliko takmičenja, sigurno je da dobijete još jedan dodatni motiv i veću sigurnost. Samo razmišljate o pobjedi, svaki pojedinac je dobio samopouzdanje, ali gledajući Sloveniju i nas, mislim da smo mi kvalitetnija ekipa. Iskustvo igranja na velikoj sceni je na strani Slovenije i zbog toga su jedino u prednosti", rekla je Mujanovićeva.

Olimpijska vicesampionka iz 1988. godine govorila je i o košarkašicama Srbije, koje na ovom EP brane bronzanu medalju osvojenu prije dvije godine u Beogradu.

"Srbija ima kvalitetnu ekipu i iskusnog trenera Marinu Maljković. Ukoliko se ukaže prilika da naprave bolji rezultat od onog sa EP 2019. godine, Srbija će to iskoristiti. Teško je prognozirati i kao igrač nisam voljela da prognoziram kako će se ko plasirati. Mnoge stvari se dešavaju na velikim takmičenjima, važno je da kompletan tim bude zdrav. Ne bih prognozirala kakav će biti poredak", zaključila je Mujanovićeva.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC