• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 španija - hrvatska 5:3 euro 2020
 španija - hrvatska 5:3 euro 2020

Hrvatska ispala u najluđem meču turnira! 120 minuta fudbala, osam golova i bomba Morate koja je riješila meč!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Fudbalska reprezentacija Španije je u četvrtfinalu, nakon nevjerovatnog meča u Kopenhagenu i pobede - 5:3!

 španija - hrvatska 5:3 euro 2020 Izvor: Tanjug/Stuart Franklin, Pool Photo via AP

Najluđi meč dosadašnjeg toka Evropskog prvenstva, a sigurni smo i da nam ništa slično neće ponoviti reprezentacije do kraja ovog takmičenja. Hrvatska i Španija su nas prikovale za televizore.

Nakon 120 minuta fudbala, spektakularnog autogola, izjednačenja Marija Pašalića u 92. minutu, bombe Alvara Morate i drame u produžecima, Španija je prošla u četvrtfinale.

Možda će vas zanimati

Hrvatska - Španija 3:5 (3:3 u regularnom dijelu, 1:1 poluvrijeme)

Počelo je nevjerovatno, autogolom Pedrija, za koji je kriv Unai Simon. Mladi vezni fudbaler Barselone je u 20. minutu sa 40 metara udaljenosti poslao loptu golmanu, a ovaj nespretno pokušao da je primiri. Završila je u mreži, za neočekivano vođstvo Hrvata, koji su bili u podređenom položaju. Mogla je Španija već tada da ima ubjedljivu prednost.

Promašivali su Sarabija i Koke, ali je mašina Luisa Enrikea počela da radi. Pogodio je Pablo Sarabija, nakon nekoliko ozbiljnih šuteva u istom napadu, kada Hrvatska više nije mogla da se odbrani. Zasluženo izjednačenje, taman pred pauzu...

Pogledajte detalje sa meča:

U nastavku je meč dobio novi kvalitet. Tempo se ubrzao, Španci ''raširili'' teren i počeli da napadaju ozbiljnije, a u takvoj situaciji morali su da stignu golovi. Poklanjao ih je mladi defanzivac Joško Gvardiol, koji prvo nije ispratio Sezara Aspilikuetu, a zatim ni Ferana Toresa i nakon dvadesetak minuta nastavka bilo je 1:3!

Tačnije, igrao se 77. minut kada je ofanzivac Mančester sitija postigao gol. Vjerovali su Španci da je to odlučujući pogodak na meču.

Nisu tako mislili Mislav Oršić, koji je jedan prodor Luke Modrića ''spakovao'' u gol tokom 85. minuta, ni Mario Pašalić, koji je glavom zatresao mrežu Španaca za potpuni šok! Španija je u 92. minutu ostala bez prednosti i pobjede, pa se otišlo u produžetke.

Ovako je izjednačila Hrvatska:

Iako je Luis Enrike tokom posljednjih desetak minuta susreta pravio defanzivne izmjene koje nisu mnogo donosile u napadu, produžeci su bili posebno zanimljivi. Hrvatska je uspjela da uspostavi inicijativu i na krilima izjednačenja krene po preokret, ali je Simon spustio rampu. Dvije dobre odbrane i Oršićev šut preko gola nisu bili dovoljno Hrvatima, pa se sreća okrenula.

Alvaro Morata je bombom, udarcem ''punom'' nogom pogodio direktno iznad Livakovićeve glave, a Mikel Ojarzabal u 103. minutu riješio pitanje pobjednika... Španija, kao bolji tim večeras, odlazi u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

Tamo će igrati protiv Francuske ili Švajcarske, što je meč koji se igra od 21.00.

20:34

Kraj meča!

Sad je stvarno gotovo!

Hrvatska - Španija 3:5 (3:3 posle 90 minuta)

Hrvati su šokantno stigli do produžetaka, a onda ispali uz dva primljena gola. Presudili su Alvaro Morata i Mikel Ojarzabal, koji su bili strelci u 100. i 103. minutu ovog susreta. Hvala na ovom spektaklu, momci.

20:29

Morata!

116. minut - Pobegao je napadač Španije, imao idealnu situaciju za novi gol, ali je Dominik Livaković bio uspešniji u njihovom malom okršaju. Ovog puta je pobedio hrvatski golman, prethodni put Španac.

20:28

Izmena!

114. minut - Poslednja promena Zlatka Dalića je možda i simbolična smena generacija. Luka Modrić je prepustio kapitensku traku i napustio igru, a mladi Luka Ivanušec je na terenu u polsednjim minutima.

20:25

Gol Hrvatske...

Ovako je reprezentacija Hrvatske stigla do pogotka koji ih je odveo u produžetak... Ali, to je davna prošlost, od tada su primili dva gola!

20:19

Još 15 minuta!

Nastavljen je susret u Kopenhagenu, najveći spektakl ovogodišnjeg Evropskog prvenstva.

Videli smo osam golova, preokrete, senzaciju, izjednačenje u 92. minutu i gledamo produžetke Hrvatske i Španije.

20:16

Pauza!

Isteklo je prvih 15 minuta fudbala u produžecima, a Hrvati imaju još toliko vremena da postignu dva gola i stignu do penala. Teška situacija, ali su se već jednom vratili iz identične pozicije.

20:12

GOOOOOOOOOOOOL - Ojarzabal, 3:5!

103. minut - Ovo je spektakl kakav godinama nismo videli.

Mikel Ojarzabal je, izgleda, rešio pitanje pobednika.

20:11

Izmena!

102. minut - Serhio Buskets je poslednji reprezentativac Španije koji izlazi iz igre, a mesto na terenu dobija Rodri. Veteran se prilično umorio, a sada na centru treba još jedan par ''svežih'' nogu.

20:10

GOOOOOOOOOOOOOOOL - Morata, 3:4!

100. minut - Kakva golčina Alvara Morate!

Promašivao je ceo turnir, a sada uhvatio volej i pocepao mrežu Hrvata. Olmo je asistirao, tako što je centrirao na drugu stativu, a tamo je napadač Juventusa ''punom'' uhvatio loptu i pogodio tačno iznad Livakovićeve glave. Ovo je bilo neodbranjivo.

Izvor: Tanjug/Pool Reuters/Wolfgang Rattay

20:09

Kakva odbrana Simona!

95. minut - Uspeo je Unai Simon da se iskupi za grešku kod prvog gola na ovom meču. Šutirali su Hrvati sa ivice peterca, a on neverovatnom paradom još jednom pokazao zašto je logičan izbor za prvog čuvara mreže reprezentacije Španije. Iako mu se dešavaju kiksevi poput onog sa početka meča...

20:06

Sastavi!

Pošto su oba trenera napravila po pet izmena, podsetićemo na sastave timova. U produžecima će igrati:

Reprezentacija Hrvatske

Livaković - Vida, Ćaleta-Car, Gvardiol - Brekalo, Modrić, Brozović, Pašalić, Oršić - Kramarić, Budimir

Reprezentacija Španije

Simon - Aspilikueta, P. Tores, Laport, Alba - Ruiz, Buskets, Pedri - Ojarzabal, Olmo, Morata

20:03

Oršić!

92. minut - Odmah na početku produžetka imao je Mislav Oršić priliku da napravi senzaciju i donese novu prednsot Hrvatskoj. Lopta mu se srećno odbila u noge, a on je šutirao preko gola.

20:00

Pratimo produžetke!

Igraju Hrvatska i Španija dodatnih 30 minuta fudbala!

19:55

KRAJ!

Iako je u jednom trenutku delovalo da je meč odlučen, Hrvatska se vratila i igraće produžetke za mesto u četvrtfinalu!

Čeka nas još pola sata fudbala.

19:51

GOOOOOOOOOOOOOOL - Pašalić, 3:3!

92. minut - Auh, kakav meč!

Mario Pašalić je najviši u skoku, na petercu reprezentacije Hrvatske i Hrvatska stiže do izjednačenje. Sve smo bliži produžecima, Hrvatska nije želela da ispadne sa Evropskog prvenstva.

19:49

Šest minuta!

Počela je nadoknada vremena u Kopenhagenu, a igraće se još šest minuta. Toliko vremena Hrvatska ima da izjednači i meč odvede u produžetke!

19:43

GOOOOOOOOOOOOL - Oršić, 2:3!

85. minut - Uspeli su Hrvati! Nakon tri pokušaja da se lopta sa nekoliko metara ugura u gol Španije, na kraju je uspeo Mislav Oršić.

Ima još dovoljno vremena za izjednačenje, videćemo da li Hrvati imaju snage.

19:36

GOOOOOOOOL - Tores, 1:3!

77. minut - Šta li je tačno ovde pokušao Joško Gvardiol?

Levi bek Hrvatske, jedan od najslabijih igrača na terenu danas, ostao je potpuno šokiran utrčavanjem Ferana Toresa. Fudbaler Mančester sitija prošao je pored njega kao brzi voz, a zatim lako poslao loptu pored Livakovića.

Izvor: Tanjug/Pool Reuters/Wolfgang Rattay

19:33

Poništen gol!

72. minut - Pogodio je Alvaro Morata, mnogi bi rekli konačno, ali bio je u ofsajdu!

Izvor: Tanjug/AP Photo/Martin Meissner, Pool

19:26

Gvardiol!

68. minut - Ozbiljno je pripretio momak koji prinudno igra levog beka u dresu Hrvtske. Sa šest ili sedam metara je šutirao, ali je Simon bio impresivan prilikom ove odbrane.

19:25

Izmena!

67. minut - Mislav Oršić dobija priliku umesto Ante Rebića. Ovo je debitantski nastup Dinamovog fudbalera koji je pravio čuda protiv Totenhema u Ligi Evrope.

19:16

GOOOOOOOOL - Aspilikueta, 1:2!

57. minut - Potpuni preokret u Kopenhagenu!

Fantastično se desni bek Čelsija ubacio na drugu stativu, izborio se za dobru poziciju, skočio i pogodio. Španci stižu do prednosti i sada su bliži mestu među osam najboljih timova u Evropi.

Izvor: Tanjug/AFP Pool/Jonathan Nackstrand

19:04

Nastavljamo!

46. minut - Videli smo spektakl u prvom delu, a pošto je rezultat neizvestan, nadam se istom scenariju i u nastavku!

19:03

Izmena!

Bruno Petković je napustio igru, a umesto njega će Špance u nastavku napadati Andrej Kramarić.

18:48

Poluvreme!

Očekivali smo spektakl i videli smo baš to!

Videli smo najluđi autogol na turniru pošto je lopta koju je Pedri sa 40 metara vratio Simonu završila u golu Španije, a zatim i brzo izjednačenje. Sarabija je kaznio lošu intervenciju Hrvatske.

Pogledjate detalje sa meča:

18:39

GOOOOOOOOOOOOOOOL - Sarabija, 1:1!

38. minut - Kružili su nekoliko desetina sekundi, pokušavali iz svih uglova sa savladaju Livakovića, a na kraju je uspeo Pablo Sarabija. Golman Hrvatske je odbio loptu, a ofanzivac PSŽ-a natrčao na nju i poslao je u mrežu!

18:25

Vlašić!

25. minut - Postigli su gol i poveli, iako u toj akciji nisu previše učestvovali, pa dobili krila.

Nikola Vlašić pokušava da iskoristi zbunjenost Španaca, lepo je utrčao u kazneni prostor ali njegov šut pogađa spoljni deo mreže.

18:22

GOOOOOOOOOOOOL - Autogol, Pedri ili Simon, 1:0!

Jedan od najluđih golova u istoriji Evropskog prvenstva!

Španija gubi od 20. minuta i to autogolom koji je postignut skoro sa polovine terena. Unaji Simon nije uspeo da ''ukroti'' loptu koju mu je Pedri vratio iz veznog reda, sa 40 metara udaljenosti i ona je ušla u nebranjenu mrežu. Kakav šok!

Izvor: Tanjug/Stuart Franklin, Pool Photo via AP

18:17

Koke!

15. minut - Fudbaler Atletiko Madrida u stilu Alvara Morate. Ostao je sam u kaznenom prostoru, dobio pas u pravo vreme, a zatim mu je Livaković odbranio udarac sa samo nekoliko metara udaljenosti. Bila je ovo najbolja šansa na meču, ali Koke nije uspeo da postigne gol.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Martin Meissner, Pool

18:14

Sarabija...

13. minut - Sjajno je Alvaro Morata odložio loptu Pablu Sarabiji, a krilni fudbaler umesto da uposli nekoga u kaznenom prostoru odlučuje da šutne. Probao je silovito, ali pogađa samo spoljni deo mreže.

18:01

Počinjemo...

1. minut - Derbi meč između Hrvatske i Španije je počeo, a nama ostaje da uživamo.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Martin Meissner, Pool

17:21

Sastavi!

Reprezentacija Hrvatske:

Livaković - Juranović, Vida, Ćaleta-Car, Gvardiol - Brozović, Kovačić, Modrić - Vlašić, Rebić, Petković

Reprezentacija Španije:

Simon - Aspilikueta, Garsija, Laport, Gaja - Koke, Buskets, Pedri - Tores, Sarabija, Morata

16:53

Dobar dan!

Dobrodošli u MONDO tekstualni prenos, gde ćemo od 18 časova pratiti meč selekcija Hrvatske i Španije, jedan od najboljih duela u osmini finala Evropskog prvenstva.

Ekipa koja je dominirala svetskim fudbalom pre desetak godina sada želi u potpuno izmenjenom sastavu da se vrati u vrh, a na tom putu stoji svetski vicešampion iz Rusije. Nema sumnje da nas čeka spektakl na današnjem susretu.

UKRATKO

  • Među osam najboljih već su Belgija, Italija, Češka i Danska
  • Pobednik ovog meča večeras će saznati rivala
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije