• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Jedva čekamo početak utakmice!" Široki Brijeg sezonu počinje protiv Albanaca - Nisu prepreka koje se ne može proći!

Autor Dragan Šutvić

Širokobriježani će u prvom meču prvog kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu ugostiti Vlazniju

 konferencijska liga široki brijeg vlaznija najava Izvor: Fena/Nk Široki Brijeg

Široki Brijeg će u četvrtak će početi novu sezonu utakmicom prvog pretkola UEFA Konferencijske lige protiv albanskog predstavnika Vlaznije.

Trener Širokobriježana Toni Karačić rekao je, na današnjoj konferenciji za novinare, da je ekipa kvalitetno odradila pripreme, te da sa nestrpljenjem očekuju početak susreta.

Možda će vas zanimati

"Jedva čekamo ovu utakmicu. Dosta kvalitetno smo odradili ovaj pripremni dio za početak evropskih utakmica i vrlo brzo Premijer ligu. Radujemo se ovoj utakmici, jer je ovo uvertira u sezonu", rekao je Karačić i dodao da su svi, osim kapitena Bože Muse, u potpunosti spremni.

Ističe da je dobro izanalizirao albansku ekipu, te da se radi o kvalitetnom protivniku.

"Imao sam priliku da gledam njihovu ekipu u Podgorici i imali smo uvid u još neke njihove pripremne utakmice. Otišlo im je nekoliko igrača iz prošle sezone, ali radi se o kvalitetnom protivniku koji ima kvalitetnog trenera. Ovo je dobar izazov za nas i očekujem dobru utakmicu protiv Vlaznije", rekao je Karačić.

Što se tiče igračkog kadra Širokog Brijega, Karačić ističe da je zadržana okosnica ekipe, te da ove sezone očekuje dodatni napredak u igri.

"Jako sam zadovoljan po pitanju kadra, jer mi je ekipa ostala na okupu. To su igrači koji su bolji nego prošle sezone, uigrani i kompaktni zato kažem da je užitak raditi sa njima. Evidentan je njihov napredak u razvoju i igri, a igračima koji su došli biće potrebno određeno vrijeme da se prilagode. Proširili smo kadar i kako vrijeme bude odmicalo ti igrači će se uklopiti u ekipu. Vjerujem u svoje igrače i radujem se izazovima koji su ispred nas", istakao je trener Širokobriježana.

Izvor: FENA/Filip Kožul

Vezista Širokog Brijega Mato Stanić podsjetio je na činjenicu da je Vlaznija bila blizu osvajanja titule šampiona Albanije, što dovoljno govori o njihovoj snazi.

"Vlaznija je dobra ekipa i sigurno je da su ozbiljni čim igraju evropska takmičenja. Bili su vrlo blizu osvajanju titule u Albaniji. Pogledao sam nekoliko utakmica i analizirao igrače, došli su neki novi, ali trener je ostao isti tako da neće biti nekih velikih promjena u njihovoj igri. Riječ je o jako dobroj ekipi, ali dobro smo ih analizirali i smatram da ovo nije prepreka koju se ne može proći", rekao je Stanić.

Krilni napadač Alen Jurilj takođe vjeruje da tim sa Pecare može da eliminiše prvog rivala.

"Analizirali smo protivnika i znamo njihove prednosti i nedostatke. Dobili smo jako teškog protivnika, ali to nije ekipa koju je nemoguće proći. Nadam se da će navijači doći u velikom broju, da će nas podržati i da ćemo dobro prezentovati Široki Brijeg u Evropi ove godine", poručio je Jurilj.

Revanš je zakazan za 15. jul u Albaniji, a uspješnija ekipa će u drugom kolu igrati protiv kiparskog AEL-a.

Sarajevo će sutra, u prvoj utakmici prvog kola, gostovati moldavskoj ekipi Milsami Orhei (19.00), dok će Velež na Grbavici ugostiti sjevernoirski Kolerejn (20.30).

(mondo.ba/agencije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC