• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počelo dječijom svađom, završilo nemirima: Zbog finala Kopa Amerike, u pripravnosti - policija u Bangladešu!

Autor Dragan Šutvić

Za sve je "krivo" finale Kopa Amerike

 bangladeš navijači sukobi kopa amerika Izvor: Tanjug/AP Photo/Andre Penner

Policija u jednoj ruralnoj oblasti u Bangladešu zabranila je okupljanja za nedjeljnu finalnu utakmicu Kopa Amerike između Brazila i Argentine nakon sukoba suparničkih navijačkih grupa.

Dugotrajno rivalstvo između pristalica južnoameričkih divova proključalo je nakon brazilske polufinalne pobjede nad Peruom i zakazivanja finalnog meča protiv Argentine, saopštla je policija u četvrtak.

Možda će vas zanimati

Svađa između dvojice dječaka oko toga koja zemlja igra bolji fudbal pretvorila se u ulične sukobe kada su navijači nasrtali jedni na druge palicama i šakama u Bramanbarii, 120 kilometara istočno od Dake, saopštio je načelnik lokalne policije Mohamad Amranul Islam za AFP.

Islam je kazao da je policija sada u stanju pripravnosti za finalni meč Kopa Amerike u Rio de Žaneiru, udaljenom više od 15.000 kilometara.

"Poručili smo mještanima da ne mogu da gledaju meč na velikim ekranima. Ulazili smo u sela i rekli da ne mogu organizovati nikakva okupljanja tokom finala", rekao je Islam.

Kriket je najpopularniji sport u Bangladešu, zemlji od 168 miliona ljudi koja je postala središte fudbalskog fanatizma tokom Svjetskog prvenstva i Kopa Amerike.

Milioni navijača Brazila i Argentine postavljali su zastave omiljene zemlje u svojim kućama i stvorili su ulične povorke noseći timske dresove. Nemiri redovno izbijaju tokom takvih okupljanja.

Tokom Svjetskog prvenstva, 12-godišnji dječak poginuo je od strujnog udara dok je postavljao zastavu Brazila na stub ulične rasvjete.

(mondo.ba/agencije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC