• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Plakali i Manćini i Vijali! Uzeo Italiju na dnu, doveo je na vrh: Kad su posumnjali u njega, napravio je što niko nije!

Autor Mladen Šolak

Kada su mnogi sumnjali i u njega i u Italiju, stvorio je pravo čudo sa ekipom.

 Plakali i Manćini i Vijali! Uzeo Italiju na dnu, doveo je na vrh: Kad su posumnjali u njega, napravio je što niko nije! Izvor: Tanjug/Pool photo via AP/John Sibley

Neverovatne stvari je napravio Roberto Manćini (56) sa reprezentacijom Italije, zaključno sa nedjeljnim osvajanjem Evropskog prvenstva na Vembliju!

Iako je prije deset godina bio menadžer šampionskog Mančester sitija, a prije toga i trener šampionskog Intera, mnogi su počeli da sumnjaju u njegov trenerski kvalitet posle ne tako uspješnih epizoda u Galatasaraju, Interu i Zenitu. Na klupi ta tri kluba osvojio je samo jedan pehar, Kup Turske 2014. i to je svakako dalo razlog da se pomisli da legendarni italijanski as više nije trener kakav je bio.

Međutim, poslije svega on je seo na klupu Italije u najtežem trenutku po "Azure", kada su šokantno ostali bez plasmana na Svjetsko prvenstvo 2018. i zajedno sa svojim prijateljem i bivšim saigračem Đanlukom Vijalijem stvorio čudo!

Naravno, nije potrebno mnoge podsjećati da je Vijali usput pobijedio i rak!

Izvor: Tanjug/DPA/Christian Charisius

Dok su najbolje ekipe na svetu tog leta igrale za titulu u Rusiji, "Manćo" i kolege napravile su plan kako da ekspresno podignu Italiju. Najpre da je usprave na noge, a onda da je popnu na vrh. I to su uradili.

Zaključno sa trijumfom protiv Engleske na Vembliju u nezaboravnoj penal seriji, u kojoj su tragičari bili "klinci" domaćih, Manćini je sa svojim timom stvorio niz kakav će teško biti ponovljen.

Italija pod Manćinijem nije izgubila tri godine - od septembra 2018! U tom periodu nanizala je čak 34 meča bez poraza.

Izvor: Tanjug/Pool Reuters/Carl Recine

"Azuri" su pod Manćinijem stvorili svoju najdužu seriju u istoriji. Kao što je bilo apsolutno nemoguće predvideti u trenucima očajanja Italije 2018, tako je nemoguće pretpostaviti da će taj niz u skorije vrijeme biti ponovljen.

"Manćo" i njegovi igrači napravili su zaista čudo.

"Ekipa je uradila velike stvari. Rano smo primili gol i mučili smo se, ali od tog trenutka počeli smo da dominiramo", rekao je Manćini poslije finala kroz suze.

"Ovo je nevjerovatno. Ne znam šta više da kažem. Ovo je važno svim ljudima koji su tu i navijačima. Srećni smo što smo igrali dobro i nadam se da navijači slave. Srećni smo. To je sve što je bitno", skromno je dodao Manćini.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC