• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Manćini otkrio planove: Želim i EURO i Mundijal sa Italijom!

Autor mondo.ba

Selektor Italijana ''puca'' od optimizma

 Roberto Manćini Želim i EURO i svjetsko prvenstvo Izvor: CLAUDIO VILLA/GETTY IMAGES EUROPE, Getty Images/Claudio Villa

Fudbalska reprezentacija Italije nije uspjela da se domogne Svjetskog prvenstva u Rusiji, ali je to ''nadoknadila'' perfektno odrađenim kvalifikacijama za EURO 2020!

Možda će vas zanimati

Tim Roberta Manćinija je u deset kvalifikacionih utakmica upisao isto toliko pobjeda, uz fascinantan omjer postignutih i primljenih golova (37:4), pa je tim sjajnim nizom sadašnja generacija ''azura'' oborila rekord one ekipe sa kraja tridesetih godina prošlog vijeka, kada je pod komandom Vitorija Poca osvojen i Mundijal 1938. godine.

Nema dileme – nekad proslavljeni fudbaler, a danas već iskusni trener vratio je navijačima vjeru u nacionalni tim, a u izjavi za magazin ''Iskvajer'' otkrio je planove koje ima sa reprezentacijom.

''U ovom trenutku, moj cilj je da sa Italijom prvo osvojim Evropsko prvenstvo, a onda i da trofej svjetskog šampiona vratim u našu zemlju'', naveo je Manćini i podsjetio da nije bilo lako krenuti sa radom nakon neslavno završenih kvalifikacija za prošli Mundijal.

Bilo je to PRVI PUT nakon 60 godina i prvenstva u Švedskoj da jedna selekcija ''azura'' nije izborila nastup na planetarnoj fudbalskoj smotri.

''Nije bilo lako. Nakon toga smo odlučili da damo šansu mlađim igračima, koji su, sa par iskusnijih igrača, htjeli da dokažu da mogu da budu dio najjačeg državnog tima i vrate Italiju tamo gdje ona treba da bude. Napredovali smo, ali još je mnogo posla pred nama.''

Manćinijev tim će u grupnoj fazi Evropskog prvensva, koje počinje za nešto više od tri mjeseca, u grupnoj fazi igrati protiv Turske, Švajcarske i Velsa.

''Italija uvijek mora da igra na pobjedu. Dolazimo na Evropsko prvenstvo nakon sjajnih partija, ali ne treba da mislimo da će nam biti lako u grupi. Susrešćemo se sa kvalitetnim timovima, ali naš optimizam je na visokom nivou'', zaključio je Manćini.

Inače, kada su trofeji u pitanju, Italija je planetu posljednji put pokorila 2006. godine.

Jedinu evro-titulu Italijani su osvojili 1968. godine.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC