• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osim pred Ugljevik: Neki su bolesni cijelu heftu, a neki hafifni i lohotni!

Autor mondo.ba

Trener Željezničara ima kadrovskih problema pred gostovanje Zvijezdi 09

 Premijer liga BiH 21. kolo Zvijezda 09 Željezničar Izvor: Fena/Almir Razić

Sarajevski Željezničar sutra će u 21. kolu Premijer lige BiH, pretposljednjem prije trećeg, odlučujućeg kruga, gostovati u Ugljeviku ekipi Zvijezde 09, koja se u ovom trenutku nalazi na posljednjem, 12, mjestu, uz samo osam bodova iz dosadašnjih 20 kola.

Možda će vas zanimati

U ovom susretu, na klupi tima sa ''Grbavice'' neće biti trenera Amara Osima, koji je sakupio tri žuta kartona, pa će ''odmarati'' u ovom kolu.

Pred meč sa ''fenjerašem'', Željezničar ima kadrovskih problema.

''Imamo bolesnih igrača. Neki su bolesni čitavu heftu, neke vodimo iako su 'hafifni'. Da li će se neki razboljeti još ili će se neki osjećati bolje do sutra - to ne znam. Međutim, ne vjerujem da je tendencija baš pozitivna. Vodimo na put sve zdravo što imamo, a ide i junior koji je juče potpisao ugovor. Imamo dva povrijeđena, imamo dva koja su totalno u 'autu', praktično karantinu, imamo jednog koji nema pravo i jednog koji je rekonvalescent. I to je to, svi ostali idu. Juče sam se čuo sa Zildžovićem, rekao je da takođe ima dosta bolesnih igrača. Htjeli su da odgodimo utakmicu, to nama uopšte ne bi smetalo, ali nema prostora s obzirom na kalendar. Igra se kup u srijedu, a onda naredni vikend posljednje kolo prvog dijela prvenstva, tako da je nemoguće završiti do tada, tako da nema termina i moramo sutra da igramo. Sa kakvim igračima, vidjećemo''.

Osim je potom konkretnije govorio o imenima.

''Štilić nije trenirao tri dana, ali ćemo ga povesti. Jovanović nije trenirao i neće krenuti na put. Alispahić ne trenira nikako, povešćemo ga i biće na klupi, Pavić je loš, loš, baš loš. Nismo ga vidjeli već pet dana. Imamo u busu još tri, četiri koja su 'lohotna', dva trenera, doktor. Tako…  Šta će do sutra biti – stvarno ne znam.''

O samoj utakmici...

''Cilj je uvijek pobjeda, sa kim god da igramo. Uvijek igraš da pobijediš, pa tako je sutra. Definitivno je ovo utakmica u kojoj ćemo imati priliku da pobjedimo nekoga poslije par mjeseci. Od novembra nismo pobijedili nekoga. Svako osvajanje bodova donosi dodatno samopouzdanje i neki dodatni impuls. Ne razmišljamo uopšte o utakmici u srijedu, bez obzira što nas očekuje teži protivnik. Gledali smo kako da se skupimo za sutra, a o srijedi ćemo razmišljati poslije sutra'', rekao je Osim, čije izabranike u srijedu, 4. marta, očekuje utakmica četvrtfinala Kupa BiH protiv Borca na Gradskom stadionu.

PREMIJER LIGA BiH – 21. kolo

Petak:

Tuzla siti – Velež (14.30)

Subota:

Mladost DK – Široki Brijeg (14.30)

Zvijezda 09 – Željezničar (14.30)

Borac – Sarajevo (16.30)

ZrinjskiSloboda (17.30)

Nedjelja:

Čelik – Radnik (14.30)

TABELA: Sarajevo 39, Željezničar 36, Borac 36, Zrinjski 34, Tuzla siti 34, Radnik 30, Široki Brijeg 28, Velež 28, Mladost 18, Sloboda 18, Čelik 16, Zvijezda 09 8.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC