• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sloboda protiv Zrinjskog i tradicije: ''Imamo pravo na nadu''

Autor mondo.ba, agencije

''Dugi niz godina protiv Zrinjskog u Mostaru gubimo, favoriti su i sutra, ali svako ima pravo na nadu, tako da nismo krenuli na put s bijelom zastavom'', rekao je trener Tuzlaka Gradimir Crnogorac

 Premijer liga BiH 21. kolo Zrinjski Sloboda Gradimir Crnogorac najava Izvor: FENA/Miroslav Petrović, arhiva

Fudbaleri tuzlanske Slobode otputovali su u Mostar, gdje se sutra, u okviru 21. kola Premijer lige BiH, sastaju sa Zrinjskim, ekipom s kojom imaju izuzetno negativan međusobni skor.

Možda će vas zanimati

Naime, posljednjih 13 susreta ova dva tima pod Bijelim brijegom pripala su "plemićima'', a u posljednjih 10 međusobnih utakmica Sloboda je ostvarila samo jedan remi, na Tušnju (0:0, 22. aprila 2017. godine).

Posljednji put "crveno-crni'' su pobijedili Zrinjski 8. novembra 2015. godine na Tušnju (2:1), tako da sve prognoze ukazuju da se Tuzlacima ni sutra ne piše dobro, tim više što su u ovogodišnjem prvenstvu već 12 kola bez pobjede, a za to vrijeme ostvarili su samo šest remija.

''Dugi niz godina protiv Zrinjskog u Mostaru gubimo, favoriti su i sutra, ali svako ima pravo na nadu, tako da nismo krenuli na put s bijelom zastavom'', rekao je u razgovoru za Fenu šef stručnog štaba Slobode Gradimir Crnogorac.

Malo optimizma uliva povratak defanzivca Amara Beganovića, koji je "odradio'' kaznu zbog crvenog kartona, ali ni ovoga puta u ekipi neće biti Almira Bekića, koji nije sanirao povredu.

''Imamo i nekoliko "gripoznih'' igrača, ali vjerujem da će svi biti na raspolaganju za utakmicu. Idemo igrati, pokušaćemo da iznenadimo domaćina, a svaki osvojeni bod bi nam bio kao kuća, s obzirom na to da smo na tabeli u veoma nezavidno situaciji. Negdje se i nama mora sreća nasmiješiti'', zaključio je šef Slobodine struke.

Utakmica Zrinjski – Sloboda igra se sutra sa početkom u 17.30 časova.

PREMIJER LIGA BiH – 21. kolo

Petak:

Tuzla siti – Velež (14.30)

Subota:

Mladost DK – Široki Brijeg (14.30)

Zvijezda 09 – Željezničar (14.30)

Borac – Sarajevo (16.30)

ZrinjskiSloboda (17.30)

Nedjelja:

Čelik – Radnik (14.30)

TABELA: Sarajevo 39, Željezničar 36, Borac 36, Zrinjski 34, Tuzla siti 34, Radnik 30, Široki Brijeg 28, Velež 28, Mladost 18, Sloboda 18, Čelik 16, Zvijezda 09 8.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC