• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac m:tel vjeruje u pobjedu u Brčkom: Ništa manje od toga!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

"Domaćin ima dosta dobrih domaćih igrača, jako dobro igraju na svom terenu, međutim, Borac ima svoj kvalitet, svoju djecu i svoje ambicije, tako da se nadam najboljem ishodu", kaže trener rukometaša Borca pred gostovanje u Brčkom.

 Lokomotiva - BOrac m:tel, najava 17. kolo, izjave Mirko Mikić, Luka Knežević Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Rukometaši Borca m:tel u subotu od 16.00 gostuju u Brčkom u drugom proljećnom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Poslije trijumfa u tuzlanskom "Mejdanu", Banjalučani će i u drugom kolu ovog proljeća ponovo biti gosti.
Ovog puta, izabranici Mirka Mikića će gostovati Lokomotivi u Brčkom, s kojom imaju izizetno pozitivan omjer - tri utakmice, tri pobjede.

Možda će vas zanimati

"Očekivanja su uvijek ista. Mi idemo u Brčko da pokušamo ostvariti pobjedu, ali naravno neće zavisiti samo od nas. Vidjećemo koliko će nam dopustiti Lokomotiva svojom dobrom igrom, koliko ćemo mi biti dobri, koliko se poklopi milijardu i jedan faktor, ali nadam se da ćemo uspjeti da se u Banjaluku vratimo sa osvojenim bodovima", rekao je trener Borca m:tel.

Iako je Borac m:tel nesporno favorit u dvoboju sa Brčacima, Mikić je pozvao na oprez jer ima izuzetno pozitivno mišljenje o Lokomotivi.

"Gostujemo mladoj i nezgodnoj ekipi, koja dosta dobro trči, posebno u napadu, otprilike znaju šta rade, ne idu 'preko jednog stepenika' već polako dižu svoj klub u svakom smislu, i organizacionom i igračkom. Stvarno mi je drago što za razliku od prethodnih godina, Lokomotiva nije ove sezone u borbi za opstanak. Imaju dosta dobrih domaćih igrača, jako dobro igraju na svom terenu, međutim, Borac ima svoj kvalitet, svoju djecu i svoje ambicije, tako da se nadam najboljem ishodu".

Mikić je priznao da ima i malih kadrovskih problema, odnosno neće moći da računa na Stefana Miljkovića ne samo u Brčkom, već na najmanje dvije utakmice.

"Dobio je nezgodan udarac protiv Slobode u Tuzli, pa će propustiti minimum dva susreta. U pitanju je povreda rebra, nije napuknuće kosti već hrskavice, ali probaćemo da njegov izostatanak kompenzujemo. Vraća nam se Luka Knežević poslije pauze od tri utakmice. Ima još nekih sitnih problema sa prehladama, blagim povredama, ali ostali igrači će biti u konkurenciji za meč u Brčkom".

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Povratnik u crveno-plavi tabor Luka Knežević je priznao da se uželio rukometa...

"Poslije mjesec dana odsustva s terena jedva čekam meč. Prethodne dvije sedmice sam vraćao fizičku spremu, ove nedjelje sam se priključio ekipi sto posto za meč sa Lokomotivom. Naravno, da očekujem pobjedu u Brčkom, ništa manje od toga", rekao je Knežević.

PREMIJER LIGA BiH, 17. KOLO

Subota
Lokomotiva - Borac m:tel (16.00)
Od 19.00
Gračanica - Drina
Maglaj - Izviđač
Sloga (D) - Sloga (GV-U)
Konjuh - Slavija
Iskra - Bosna Visoko
Vogošća - Leotar (19.30)
Goražde - Sloboda (20.00)

TABELA: Borac m:tel 40, Gračanica 39, Bosna 30, Sloga (GV/U) 29, Izviđač 29, Sloga (D) 25, Lokomotiva 25, Slavija 24, Sloboda 22, Maglaj 22, Leotar 22, Konjuh 17, Vogošća 16, Iskra 14, Goražde 12, Drina 3.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC