• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kapiten Gračanice suspendovan na pola godine: Prihvatamo kaznu bez žalbe!

Autor mondo.ba

Kapiten Rukometnog kluba Gračanica Adnan Tufekčić suspendovan je na šest mjeseci zbog nesportskog poteza i udaranja igrača Izviđača Stjepana Jozinovića.

 Adnan Tufekčić suspendovan pola godine Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Komesar takmičenja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine Alija Hasić suspendovao je kapitena Adnana Tufekčića nakon incidenata na utakmici sa ljubuškim "skautima".

Tim povodom oglasio se gračanički klub u saopštenju, kojim je potvrdio da je ostao bez kapitena.

Možda će vas zanimati

"Premda smo se nadali i očekivali da bi uzevši sve olakšavajuće okolnosti u obzir kazna mogla biti i manja, ali istovremeno i svjesni nedopustivog i krajnje nesportskog poteza našeg igrača istu prihvatamo bez namjere da koristimo pravo žalbe u daljem postupku.

Dakle, ostatak prvenstva bićemo lišeni usluga jednog od nosilaca igre i najvažnijih igrača u našim redovima, a dužni smo platiti i kazne 200 KM (plavi karton Tufekčić), 200 KM (ulazak službenog lica u teren, bez obzira što je taj ulazak bio u svrhu smirivanja situacije i razdvajanja igrača dvaju ekipa, što se jasno vidi na snimku), 500 KM (zbog nekorektnog skandiranja dijela publike u momentu kada su igrači Izviđača krenuli da napuste teren).

Bez obzira što bi pojedinačno mogli da nudimo objašnjenja, tražimo opravdanja i razloge za određene postupke, moramo biti samokritični i bespogovorno prihvatiti sve izrečene kazne jer smo napravili nešto što nam nije svojstveno i ne ide na čast ni našoj publici, ni našem klubu i zbog toga treba da snosimo posljedice.

Nadamo se da će se i u drugim sličnim slučajevima nadležne instance ponašati na isti način, a sve za rad fer i sportske atmosfere na BH rukometnim terenima", navedeno je u saopštenju RK Gračanica.

Kada je u pitanju dalji status našeg suspendovanog igrača, on je potpuno svjestan ogromne štete koju je nanio prije svega sebi i klubu i u takmičarskom i u reputacijskom smislu.

"Međutim, cijeneći sve ono što je Adnan Tufekčić pružio našem klubu, sve ugovorne obaveze, klub će u potpunosti izmiriti zaključno sa februarom bez ikakvih dodatnih sankcija i kazni.

Nadalje, odlučeno je da Tufekčić ostane u trenažnom procesu sa željom da predstojeća pauza ostavi što manje traga na njegovu fizičku i igračku spremu, a istovremeno i ekipa će sigurno zadržati dosadašnji nivo kvaliteteta rada na treninzima. Ugovor sa igračem za naredna tri mjeseca biće aneksiran shodno novim okolnostima. Novi kapiten ekipe je Vladimir Tomić, a njegov zamjenik je Omer Mehmedović", dodano je u klupskom saopštenju.

Na kraju su u Gračanici izrazili nezadovoljstvo radom pojedinih medija, posebno banjalučkog "Glasa Srpske" i istakli da je prije spomenutog incidenta sa "skautima" sve prošlo u najboljem redu, kao i nakon susreta.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC