• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oni su najbolji sportisti Banjaluke u 2019. godini! (FOTO)

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina Autori Nebojša Šatara

Golman Rukometnog kluba Borac m:tel Bojan Ljubišić i odbojkašica Banjaluka voleja Sonja Vujnić ponijeli su titule najboljih sportista grada na Vrbasu u prethodnoj 2019. godini.

 Bojan Ljubišić i Sonja Vujnić najbolji sportisti Banjaluke u 2019. godini  Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Nakon titule najuspješnijeg sportiste Republike Srpske, čuvar mreže crveno-plavih rukometaša Bojan "Hans" Ljubišić proglašen je u ponedjeljak uveče za najboljeg na svečanosti u dvorani "Borik", koja je po 18. put održana u Banjaluci.

Iskusni golman je epitet najboljeg u Banjaluci dobio zbog osvojenog Kupa Bosne i Hercegovine, plasmana u finale plej-ofa bh. prvenstva, kao i učešća u četvrtfinalu evropskog EHF Čelendž kupa poslije 14 godina pauze.

Možda će vas zanimati

U konkurenciji za najboljeg sportistu grada, osim Ljubišića, bili su i kapiten fudbalera Borca Stojan Vranješ, odnosno plivač 22. aprila Mihajlo Čeprkalo, a odluku je donio stručni žiri na čelu sa Draganom Talićem, predsjednik Savjeta za sport grada Banjaluka.

"Rođen sam u ovom gradu i ovdje sam napravio svoje prve rukometne korake tako da mi je stvarno velika čast i zadovoljstvo što sam ponio ovu titulu najboljeg sportiste grada.Hvala u ime svih nagrađenih žiriju, gradu Banjaluka i gradonačelniku. Jako sam ponosan i sretan posebno je je ove godine 70 godina postojanja Rukometnog kluba Borac i da Borac nije velikan takav kakav jeste, ni ja ne bih bio ovdje", izjavio je Ljubišić nakon što je primio nagradu od banjalučkog gradonačelnika Igora Radojičića.

U ženskoj konkurenciji, odnosno za sportistkinju godine izabrana je odbojkašica Sonja Vujnić, čiji je Banjaluka volej prethodne sezone osvojio titulu vicešampiona BiH, finaliste Kupa BiH, kao i repektabilnog učešća u evropskim takmičenjima, gdje je njen tim izborio plasman u šesnaestinu finala CEV kupa.

"Prije svega želim da se zahvalim svima što su glasali za mene. Ovo mi je motivacija i vjetar u leđa za dalji rad. Mnogo mi znači ova nagrada, počastvovana sam i sigurno je pojedinačno najznačajnija nagrada koju sam dobila", rekla je odbojkašica Banjaluka voleja.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Vujnićeva je u izboru za najbolju banjalučku sportistkinju nadmašila rukometašicu Borca Božanu Ćutković i plivačicu Olimpa Elenu Trivić.

Ljubišić i Vujnićeva su nasljednici prošlogodišnjih pobjednika Darka Savića, kajakaša, odnosno Nikolije Stanivuković, atletičarke.

Ceremoniju dodjele nagrada najuspješnijim sportistima vodio je poznati sportski novinar i košarkaški komentator Slobodan Šarenac.

I nagrade za mlade sportiste u "Boriku", pokupili su rukometaš Borca m:tel Luka Knežević i odbojkašica Banjaluka voleja Sara Marković, a banjalučki Rukometni klub Borac m:tel proglašen je za najuspješniji sportski kolektiv u muškoj konkurenciji.

Kod žena, najuspješniji je Košarkaški klub Orlovi zbog vicešampionskog trofeja u prvenstvu i Kupu BiH, ali i zbog učešća u WABA ligi.

U kategoriji sportskih manifestacija, titula najbolje pripala je teniskom ATP čelendžeru "Srpska open", koji je po 18. put tradicionalno organizovao Teniski klub Mladost, a najbolji sportista osoba sa invaliditetom je košarkaš KKI Vrbasa Igor Ignjatović.

Na manifestaciji u banjalučkoj dvorani dodijeljene su i tri specijalne nagrade.

Nagradu za životno djelo dobio je Nebojša Kuštrinović, poznati banjalučki sportski radnik, koji je trenutno član rukovodstva u Orlovima i Atletkom klubu Borac.

Dragomiru Bataru, legendarnom treneru i predsjedniku Bokserskog kluba Slavija, pripala je nagrada za doprinos u razvoju sporta i afirmaciji sporta u Banjaluci, dok je Željko Tanasković, predsjednik Saveza za školski sport Srbije, nagrađen specijalnim priznanjem za afirmaciju i razvoj školskog sporta.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

"Veliko mi je zadovoljstvo prvenstveno što sam ovdje večeras u Banjaluci i što sam dobio ovo priznanje. Mnogo mi znači jer svaka nagrada povećava samopouzdanje , posebno kad dolazi od ljudi koji su pretpoznatljivi, poštovani i cijenjeni. čestitam svim nagrađenima i velika mi je čast što sam ovdje sa sportskim imenima i građanima Banjaluke". rekao je Tanasković i dodao da je školski sport jako bitan za razvoj djece jer je spona između rekreativnog, amaterskog i profesionalnog sporta.

"Najbitnije je da se mladima usadi svijest da je on nešto što je lijepo, zdravo i treba da bude dio njihove svakodnevnice. A to je ono što mi radimo. Jako je važno da djeca prihvate ovakve projekte jer se radi o dobrovoljnoj vannastavnoj aktivnosti jer će pomoću sporta lakše da prebrode probleme u životu. Ono što sam ja naučio iz toga je da pobjeda nije konačna, niti da je poraz fatalan. Naučite da nastavite dalje".

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić istakao je da je njegov utisak nešto bolji iskorak Banjalučna na evropskoj sportskoj sceni.

"RK Borac i BL Volej su najuspješniji u protekloj godini, a moj utisak je da smo imali nešto više uspjeha na međunarodnoj sceni i u pojedinačnim, ali i u kolektivnim sportovima. Imali smo nekoliko klubova koji su prvi put izišli u Evropu, orlice u WABA ligi, BL volej u srednjeevropskoj ligi, naravno RK Borac od kojeg se uvijek očekuje da budu u vrhu. Fudbaleri Borca su se takođe vratili u Premijer ligu BiH i sada očekujemo od njih da zauzmu neko od najviših mjesta da takođe izbore plasman u evropska takmičenja. Od košarkaša očekujemo da uđu u Premijer ligu BiH, što im je prošle godine izmaklo u plej-ofu. Nadamo se da će i u kolektivnim i pojedinačnim sportima u godinama pred nama biti još uspjeha. Ovo je olimpijska godina, imamo i par plivača koji su ostvarili B norme, nadam se da će uspjeti da isplivaju i stignu na Olimpijske igre u Tokiju u ime Banjaluke", rekao je Radojičić.

Prema njegovim riječima, Banjaluka nastoji da ulaže u školski sport, da ulaže u sportsku infrastrukturu.

"Nastojimo da podržimo besplatne školske sekcije, besplatno plivanje za najlmađe na Gradskom olimpijskom bazenu, sufinansiranjem sportskih članarina i zdravstvenih pregleda, dijelimo već dvije godine sportske stipendije i nove sportske dvorane, fudbalske terene i trim staze u prirodi".

Mirko Mikić, trener najboljeg sportskog kluba u protekloj godini je istakao da je jako važno da su možda i najvažnije nagrade završile u rukama crveno-plavih, ali i obavezujuće za što bolji rad u narednom periodu.

"Mnogo nam znači nagrada. Važno je da neko prepozna naš trud i nadamo se da ćemo u 2020. godini biti bolje nego u prethodnoj koja je bila trijumfalna. Važno je za nas što je Bojan Ljubišić najbolji sportista grada i Republike Srpske, što je Luka Knežević najbolji mladi sportista Banjaluke. To nam je podstrek da radimo još ozbiljnije i još jače", rekao je trener rukometaša Borca.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC