• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ne gledamo predaleko, već samo sebe i prvu narednu utakmicu''

Autor mondo.ba, agencije

Fudbaleri Zrinjskog će priliku da ovjere trijumf iz Zenice i dodatno se približe samom vrhu tabele imati protiv tuzlanske Slobode

 Premijer liga BiH 21. kolo Zrinjski Sloboda Mladen Žižović najava Izvor: Fena/ arhiva

Nakon gostujuće pobjede u Zenici u prošlom kolu, Zrinjski u subotu na svom terenu dočekuje tuzlansku Slobodu u utakmici u kojoj će "plemići" tražiti nova tri boda.

Možda će vas zanimati

''Sloboda u odnosu na jesen ima vrlo promijenjen tim, vrlo mlad, posebno u veznom redu. Oni će pokušati da na duh i energiju, uz dosta trke, dođu do povoljnog rezultata, a mi ćemo pokušati da ih u tome spriječimo'', najavio je sutrašnju utakmicu trener Zrinjskog Mladen Žižović.

Strateg Mostaraca dodao je da se nada da će njegovi igrači uz veliku podršku navijača i ozbiljan pristup prikazati dobru igru i upisati novu pobjedu.

Zbog akumuliranih kartona utakmicu protiv Slobode propustiće Dario Rugašević, dok će Edin Rustemović, koji je na utakmici u Zenici iznesen s terena nakon teškog pada, vjerojatno biti među 18 igrača na koje će Žižović računati.

Miljan Govedarica prije desetak dana vratio se u trenažni proces međutim Žižović je rekao da neće forsirati njegov povratak na teren i rizikovati obnovu povrede.

Izvor: FENA/Mario Obrdalj

Nakon pobjede u Zenici Zrinjski se popeo za jedno mjesto i trenutno je četvrti na tabeli uz pet bodova zaostatka za vodećim Sarajevom.

''Neki rezultati su nam se "poklopili" u prošlom kolu, ali generalno, gledamo samo u svoje dvorište i samo ako mi budemo pravi doći ćemo u situaciju da sami odlučujemo o sebi. Ne gledamo predaleko, gledamo samo onog prvog iznad sebe i nadamo se dobrim stvarima'', poručio je trener Zrinjskog.

Situaciju u domaćem prvenstvu prokomentarisao je i defanzivac Zrinjskog Tomislav Barbarić, kazavši kako očekuje napetu završnicu u kojoj će odlučivati nijanse.

''Liga je jako izjednačena. Dosta je klubova podjednakog kvaliteta i tu će nijanse odlučivati. Ovih pet klubova u vrhu tabele boriće se za titulu i očekujem da ćemo imati jako zanimljivo proljeće'', dodao je Barbarić.

Utakmica Zrinjski – Sloboda igra se u subotu od 17:30 uz direktan prenos na TV Arenasport.

PREMIJER LIGA BiH – 21. kolo

Petak:

Tuzla siti – Velež (14.30)

Subota:

Mladost DK – Široki Brijeg (14.30)

Zvijezda 09 – Željezničar (14.30)

Borac – Sarajevo (16.30)

Zrinjski – Sloboda (17.30)

Nedjelja:

Čelik – Radnik (14.30)

TABELA: Sarajevo 39, Željezničar 36, Borac 36, Zrinjski 34, Tuzla siti 34, Radnik 30, Široki Brijeg 28, Velež 28, Mladost 18, Sloboda 18, Čelik 16, Zvijezda 09 8.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC