• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Nema jakog Borca m:tel bez snažne Gračanice, Bosne i Sloge iz Doboja"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Trener crveno-plavih Mirko Mikić prokomentarisao je odluku Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine da slučaj Halila Šahdanovića presudi u korist Gračanice, iako igrač nije imao pravo nastupa u Banjaluci.

 Mirko Mikić o slučaju Halil Šahdanović, RK Gračanica Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Komesar za takmičenje Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine Srđan Jović na sjednici Upravnog odbora RS BiH registrovao je meč između Borca m:tel i Gračanice postojećim rezultatom 21:25. Tako je slučaj Halila Šahdanovića okončan u korist Gračanice iako rukometaš tog kluba nije bio registrovan.

Strateg Banjalučana je odbacio navode da takve odluke utiču na njegove izabranike.

Možda će vas zanimati

"Apsolutno nimalo ne utiče na ekipu. Mi smo to stavili iza sebe i tako ostavljamo iza sebe svaku pobjedu ili poraz. Dok sam ja trener, stvarno nije floskula, ali meni je samo bitna naredna utakmica, u ovom slučaju Lokomotiva Brčko. Zaboravili smo i Slobodu u prošlom kolu, a kamoli nešto što se desilo prije nekoliko mjeseci", rekao je Mikić.

Prema njegovim riječima, najbitnije je da Borac ima jedan bod ispred Gračanice.

"To namjeravamo da zadržimo, a da bismo uspjeli u tome, moramo da igramo kako smo igrali poslije meča sa Gračanicom. Ovakve stvari se dešavaju samo u našem Savezu i našoj državi. To je svakako nečija greška, ne ulazim u to čija, ali meni i igračima takve situacije nisu ni na kraj pameti".

Trener Borca m:tel je na kraju priznao da kao vojnik kluba podržava odluku Banjalučana da ulože žalbu RS BiH, ali je dodao da ima "razumijevanja" za Gračanicu.

"U potpunosti razumijem obje strane. I stranu Borca, koji godinama unazad plaća sve certifikate, a ti novci moraju da se plate, koliko sam upućen, ne idu ni Savezu već u EHF. Misim da nije bila greška Gračanice već u registracionoj komisiji i samog dječaka (Šahdanović), koji nije rekao klubu da je igrao u Austriji. Zato i njih razumijem, vjerujem da ljudi rade transparentno i čisto. Igraju dobar rukomet i bore se da iziđu u Evropu, da budu u vrhu bh. rukometa i shvatam da su opasnost za Borac u najpozitivnijem smislu. Bez snažne Gračanice, Bosne iz Visokog, dobojske Sloge, banjalučki klub bi bio prosječan. Da bismo bili onakvi kakvi želimo, moramo imati snažnu konkurenciju i samo na taj način posmatram cijeli slučaj. Potpuno razumijem obje strane, mada, normalno, podržavam svoj klub i stojim iza svake odluke Borca", naglasio je Mikić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC