• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čelik u iščekivanju licenci za strance izlazi na megdan Radniku

Autor mondo.ba, agencije

''Neku posebnu nadu da ćemo dobiti licence nemam jer da smo ih mogli dobiti do sada bismo ih dobili'', rekao je trener Umit Ozat, koji takođe čeka na boravišnu dozvolu

 Premijer liga BiH 21. kolo Čelik Radnik Izvor: FENA/Vehid Begunić

Fudbaleri Čelika će u posljednjem susretu 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u nedjelju na svom ''Bilinom polju'' ugostiti bijeljinski Radnik (14.30 časova).

Možda će vas zanimati

Zeničani su u prošlom kolu na svom terenu poraženi od Zrinjskog s 0:2, dok je Radnik na svom terenu u utakmici bez golova remizirao protiv Željezničara. Čelik je tim porazom ostao na 11. mjestu sa 16 bodova, odnosno za po jedan bod je uvećao zaostatak za ekipama Mladosti iz Doboja kod Kaknja i tuzlanske Slobode. Radnik je s 30 bodova siguran na 6. mjestu.

''Očekuje nas teška utakmica i dobar protivnik. Još očekujemo vijest da li su gotove licence za strane igrače. Od toga zavisi kakva će biti naša ekipa. Neku posebnu nadu da ćemo dobiti licence nemam jer da smo ih mogli dobiti do sada bismo ih dobili. Međutim, moram da se nadam i vjerujem da će licence biti gotove'', rekao je trener Umit Ozat na današnjoj konferenciji za novinare.

Strateg Zeničana također nije dobio boravišnu dozvolu pa zvanično nije ni registrovan, ali je dodao kako bi volio da licence makar dobiju igrači.

''Prelazni rok je istekao i ti momci trenutno mogu samo da treniraju. Trenutno u svijetu ne postoji nijedna država u koju bi mogli da odu. Ako ne dobiju licence, mogu samo trenirati'', napominje Ozat, koji se nada podršci navijača, jer, kako je rekao, jedino od njih imaju podršku.

Izvor: FENA/Vehid Begunić

''Mislim da smo protiv Zrinjskog odigrali dobru utakmicu, imali šanse koje nismo iskoristili, ali smo zaslužili makar bod. Okrećemo se Radniku, koji je čvrsta ekipa, koja ima dobre napadače, ali se nadamo pobjedi'', rekao je mladi Selim Žuna, koji je dodao kako nije jednostavno raditi u ambijentu kada se ne zna da li će svi igrači biti u kombinaciji za tim.

Novinari na konferenciji nisu dobili informaciju da li je sporno izdavanje boravišnih dozvola, odnosno licenci za strance, zbog neizmirenja poreskih obaveza iz prošle godine niti da li su dozvole tražene od strane Han Grupe ili kluba, za koji igrači treba da nastupe.

Zenički tim ni za ovu utakmicu još nije registrirao strane igrače: Tamirlana Džamalutdinova (Rusija), Emira Hana Topčua, Egrina Volkana, Firata Gulua i Alima Ajkuta (Turska), Nemanju Zlatkovića (Srbija) i Elvina Junuzadea (Azerbejdžan), koji su sa ekipom u Zenici, dok dozvole čekaju i za Sandeja Alimija iz turskog Eskišehira i Nigerijca Okekea, koji su trenutno u Istanbulu (Turska).

PREMIJER LIGA BiH – 21. kolo

Petak:

Tuzla siti – Velež (14.30)

Subota:

Mladost DK – Široki Brijeg (14.30)

Zvijezda 09 – Željezničar (14.30)

Borac – Sarajevo (16.30)

Zrinjski – Sloboda (17.30)

Nedjelja:

Čelik – Radnik (14.30)

TABELA: Sarajevo 39, Željezničar 36, Borac 36, Zrinjski 34, Tuzla siti 34, Radnik 30, Široki Brijeg 28, Velež 28, Mladost 18, Sloboda 18, Čelik 16, Zvijezda 09 8.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC