• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tuzlaci žele da poprave utisak sa Koševa: "Pobjeda nad Veležom vraća mir"

Autor mondo.ba, agencije

Tuzla siti je u prošlom kolu doživio debakl u Sarajevu (6:2), dok Velež u posljednja tri kola nije ispustio nijedan bod, uz gol-razliku 5:0

 Premijer liga BiH 21. kolo Tuzla siti Velež najava Izvor: FENA/Mario Obrdalj

Utakmicom između Tuzla sitija i Veleža, koja se igra na stadionu ''Tušanj'' sa početkom u 14.30 časova, biće otvoreno 21. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine, odnosno pretposljednje prije početka odlučujućeg, trećeg kruga.

Možda će vas zanimati

Tuzlaci u ovom trenutku važe za jedan od timova koji ravnopravno konkuriše za izlazak na evropsku scenu, ali su u prošlom kolu napravili korak unazad ka tom uspjehu primivši čak šest golova na gostovanju aktuelnom šampionu Sarajevu.

Njihov rival je, sa druge strane, u naletu. Mostarski ''rođeni'' u posljednja tri premijerligaška kola nisu ispustili nijedan bod, uz gol-razliku 5:0 i optimistično ulaze u ovaj dvoboj.

Imaće Velež sigurno i dodatni motiv jer je ovu ekipu, početkom oktobra, iz daljeg takmičenja u Kupu BiH eliminisao – upravo sutrašnji protivnik.

Šef stručnog štaba Tuzla sitija Elvir Baljić, koji će sutra po deseti put sjediti na klupi ovog tima, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da su se posebno spremali sa duel sa ''bordo'' timom, ali da taj meč nije završen kako je planirano.

Drugačijem raspoloženju nada se nakon sutrašnje utakmice.

Izvor: FENA/Miroslav Petrović

''Neće biti lako jer je Velež u velikoj formi i sigurno je da na Tušanj dolazi s namjerom da osvoji bod ili bodove. Vjerujem u svoj tim i nadam se da ćemo, ipak, mi biti ti koji će se na kraju radovati'', istakao je Baljić.

Tri njegova igrača su van stroja: Bađi zbog isključenja protiv Sarajeva, te Hasanović i Hadžanović koji će izostati zbog žutih kartona. U kombinaciju za meč se vraćaju prvi strijelac Ubiparip i iskusni bek Efendić.

''Pojedini igrači su bolesni, ali se nadam da će sutra svi biti na raspolaganju. Imamo dovoljno igrača za zamjenu i uz veliku borbenost i agresivnost nadam se pobjedi'', zaključio je trener ekipe iz Simin Hana.

Iskusni Samir Efendić, uz sav respekt prema ''nezgodnim'' Mostarcima, razmišlja samo o pobjedi svoje ekipe.

''Sutra je utakmica kojom možemo da popravimo utisak iz Sarajeva i koja među nas može da vrati mir i dobru atmosferu. Želimo da ostanemo u vrhu, zato su nam tri boda neophodna, tako da očekujemo pobjedu'', poručio je Efendić.

PREMIJER LIGA BiH – 21. kolo

Petak:

Tuzla siti – Velež (14.30)

Subota:

Mladost DK – Široki Brijeg (14.30)

Zvijezda 09 – Željezničar (14.30)

Borac – Sarajevo (16.30)

Zrinjski – Sloboda (17.30)

Nedjelja:

Čelik – Radnik (14.30)

TABELA: Sarajevo 39, Željezničar 36, Borac 36, Zrinjski 34, Tuzla siti 34, Radnik 30, Široki Brijeg 28, Velež 28, Mladost 18, Sloboda 18, Čelik 16. Zvijezda 09 8.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC