• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Šestica" na debiju Marinovića: "Het-trik" Ahmetovića presudio Tuzlacima!

Autor mondo.ba

Sarajevo je sa šest komada u mreži ispratilo Tuzlu siti sa "Koševa" na otvaranju proljećnog dijela sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

 Sarajevo - Tuzla siti, PL BiH, 20. kolo Izvor: FENA

Lider na tabeli Premijer lige BiH je na debiju novog trenera Vinka Marinovića zabilježio 11. pobjedu u sezoni i poslije remija Željezničara u Bijeljini (0:0) povećao bodovnu razliku.

SARAJEVO - TUZLA SITI 6:2 (2:1)

Ubjedjivo najzaslužniji za ubjedljivu pobjedu Sarajeva bio je kapiten i najbolji strijelac Mersudin Ahmetović, koji je u subotu postigao tri gola.

Ali, nije dobro krenulo za "bordo" tim u subotnjem dvoboju 20. kola jer su gosti u 16. minutu poveli pogotkom Budimira Šarčevića.

Mogli su učenici Elvira Bajića u 32. minutu da udvostruče prednost, ali je za malo neprecizan bio Badara Bađi, koji je u tuzlanski tim stigao iz Zvijezde 09.

Upravo je bivši igrač ekipe iz etno-sela Stanišići kumovao preokretu nakon što je zaradio crveni karton u 42. minutu zbog davljenja Amera Dupovca, pa mu je sudija iz Prijedora Zoran Grbić pokazao put u svlačionicu.

Prethodno je Mersudin Ahmetović pogodio za izjednačenje dva minuta ranije, a u prvom minutu sudijske nadoknade, Dušan Hodžić je zatresao mrežu "građana" za preokret.

U nastavku, sa 10 igrača Baljićev tim je primio još četiri gola. Najprije je Ahmetović postigao drugi pogodak, da bi Dani Salčin u 54. minutu praktično razriješio sve dileme, ako ih je uopšte i bilo.

Do kraja je još kapiten kompetirao het-trik, a ono što je vrijedi izdvojiti da je na "Koševu" debitovao i sinovac Safeta Sušića, Sven Tino Sušić i u finišu postigao prvenac u "bordo" dresu iz jedanaesterca.

SARAJEVO: Kovačević, Hodžić, Salčin, Miličević, Šerbečić, Dupovac, Gavrić, Rahmanović, Jukić, Tatar, Ahmetović (kap). Na klupi: Džafić, Šabanović, Đokanbović, Mustedanagić, Sušić, Handžić, Velkoski. Trener: Vinko Marinović

TUZLA SITI: Fejzić, Šarčević, Moris, Kojić (kap), Kulović, Hadžanović, Hasanović, Nukić, Leković, Arežina, Bađi. Na klupi: Muminović, Ivković, Ramić, Burić, Sesar, Maksimović, Mešinović. Trener: Elvir Baljić

PREMIJER LIGA BiH - 20. kolo

Velež - Zvijezda 2:0 (1:0)
/Brandao 21, Vehabović 58/

Radnik - Željezničar 0:0

Sarajevo - Tuzla siti 6:2 (2:1)
/Ahmetović 40, 49, 74, Hodžić 45+1, Sušić 86 pen - Šarčević 16, Hasanović 64/

Nedjelja:

Čelik - Zrinjski (14.30)

Sloboda - Mladost (14.30)

Široki Brijeg - Borac (17.30)

TABELA: Sarajevo (+1) 39, Željezničar (+1) 36, Borac 35, Tuzla siti (+1) 34, Zrinjski 31, Radnik (+1) 30, Velež (+1) 28, Široki Brijeg 27, Velež 25, Sloboda 17, Mladost 17, Čelik 16, Zvijezda 09 (+1) 8.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC