• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Psihički razorio tri klinca i sad se kaje: Ja sam birao ko će izvoditi penale - to je moja krivica!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

U penal-seriji Garet Sautgejt je odabrao klince, od toga dvojicu nezagrijanih.

 garet-sautgejt-penali-engleska-italija Izvor: Tanjug/Carl Recine/Pool Photo via AP

Engleska je imala bolji tim i 90.000 navijača uz sebe, ali to nije dovoljno da bi postala prvak Evrope. Poveli su u drugom minutu i potpuno se povukli, pa je Italija izjednačila i nije imala sreće da ne postigne gol kojim bi meč riješila prije penala...

Možda će vas zanimati

A tamo, kao da su popustili nervi Engleza koji nisu bili spremni na takvu vrstu pritiska, posebno ne oni mladi fudbaleri koje je Garet Sautgejt odabrao za izvođače.

U nadoknadi vremena uveo je Džejdona Sanča i Markusa Rašforda, koji nisu bili u utakmici i potpuno nezagrijani su loše šutirali penale, dok je odgovornost petog izvođača udarca sa "kreča" selektor povjerio najmlađem u timu (!?) Bukaju Saki.

19-godišnji fudbaler se tresao od nervoze, osjećao je pritisak cijele nacije i promašio je, a svi su se pitali zašto se Sautgejt nije odlučio na iskusnije igrače.

"To je moja odgovornost", rekao je selektor Sautgejt poslije meča.

"Ja sam birao koji fudbaleri će izvoditi penale. Rekao sam im da niko nije sam u takvim situacijama, mi dobijamo i gubimo kao tim. Bili su čvrsti i tako treba da ostane. Moja je odluka da Saka šutira penal i to je moja potpuna odgovornost".

Sautgejt je ispričao i da je isto sa Rašfordom i Sančnom, da su sve vježbali na treninzima, pa da su upravo zbog toga igrači šutirali tim redoslijedom.

"Nisu sami, penali su moja odluka. Vježbali smo na treninzima i to nije do njih. Nije nas išlo, a znali smo da su oni najbolji izvođači koji su na terenu. Naravno da su im slomljena srca, ali nemojte da ih krivite zbog toga...", kazao je Sautgejt i osvrnuo se na slučaj uplakanog Sake.

"Sjajan momak, biće zvijezda... Moramo da ga podržimo!", dodao je selektor Engleske i rekao da zna da su Sančo i Rašford bili nezagrijani, ali da nije mogao prije da uvede ofanzivce.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC