• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Imao je samo 16, a Miha ga je gurnuo na gol Milana: Danas je junak Italije i vječno mu je zahvalan - "Je l' se plašiš?

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Đanluiđi Donaruma ispričao emotivnu priču o svom početku u dresu Milana kada mu je šansu da zaigra dao Siniša Mihajlović.

 đanluiđi donaruma o debiju za milan siniša mihajlović Izvor: Profimedia

Zbog njegovih odbrana u penal seriji tokom finala Evropskog prvenstva Italija je slavila protiv Engleza, a prvi koji mu je dao šansu da čuva gol bio je proslavljeni srpski trener.

Đanluiđi Donaruma imao je 16 godina kada mu je u Milanu priliku dao Siniša Mihajlović. Tadašnji trener italijanskog velikana prepoznao je veliki talenat kod Điđija koji je na EURU pokazao da Srbin ništa nije pogriješio.

Možda će vas zanimati

Donaruma je za "Red Bull" ispričao kako je tekao čuveni razgovor sa Mihom koji ga je poslao u sam vrh svjetskog fudbala.

"Osjetio sam nešto drugačije te nedjelje. U subotu, pojavio sam se na terenu. Bila je to standardna procedura u svlačionici, kada me je Siniša pozvao. Mister te zove, znaš li? Pitao me je da li se plašim da branim. Znao je da neću reći ne. Nisam imao čega da se plašim jer nikada nisam ni igrao. Željno sam to čekao, rekao mi je da mi vjeruje. Imali smo baš prijatan razgovor. Rekao mi je da je vidio da sam najjači igrač u grupi", objasnio je Điđi.

Italijanski golman ispričao je anegdotu i kako je nakon tog treninga jedva dočekao da pozove roditelje kako bi saopštio vijesti.

"Rekao je da želi da igram, zahvalio sam mu na tome i rekao da može da računa na mene. Bilo je to dugo popodne. Otišao sam na trening i ranije, prije nego što je bio zakazan. Bio sam uzbuđen, radili smo, imali smo nekoliko slobodnih udaraca i tu je bio kraj treninga. Nisam mogao da dočekam kraj treninga da odem da se istuširam i pozovem svoje roditelje. Bio je to jedan od najuzbudljivijih momenata u životu. Rekao sam tati da dođe da me gleda. Uvijek pričam napolitanski sa ocem, nikad na standardnom italijanskom. Nisam morao da kažem dva puta. Sjeo je u voz za Milan", ispričao je Donaruma.

Kada je debitovao sa 16 godina i 242 dana, Điđi je postao drugi najmlađi golman u istoriji italijanskog fudbala. Stariji od njega bio je samo Đuzepe Saki.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC