• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I dalje traje "tihi rat" pojedinih klubova iz Federacije BiH i Fudbalskog saveza BiH

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Predstavnici Sarajeva, Željezničara, Tuzle siti i Veleža i dalje bojkotuju sastanke pod okriljem FS BiH.

 sarajevo, željezničar, tuzla siti i velež bojkotuju fs bih Izvor: Promo/FS BiH

Večerašnjim duelom Radnika i Leotara (20 časova, Arena Sport), zvanično će početi sezona 2021/22 u m:tel Premijer ligi BiH.

Pred start novog prvenstva, a nakon neuspjelog video-sastanka od prije tri dana, koji uobičajeno FS BiH organizuje sa klubovima učesnicima elitnog domaćeg takmičenja, uoči svake takmičarske sezone, danas je održan sastanak sa ciljem poboljšanja saradnje na polju marketinga i komunikacija.

Možda će vas zanimati

U ovom susretu sa predstavnicima klubova u prostorijama FS BiH u Sarajevu, Služba marketinga i komunikacija predstavila je marketinško-sponzorski plan te objasnila na koji način treba da se realizuju odrednice iz sponzorskog ugovora koji je Savez potpisao sa kompanijom m:tel.

"FS BiH se iskreno zahvaljuje predstavnicima Zrinjskog, Širokog Brijega, Leotara, Rudar Prijedora, Posušja, Borca, Radnika i Slobode koji su danas došli na sastanak", navode u krovnoj kući bh. fudbala.

Ponovo su izostali predstavnici Sarajeva, Željezničara, Tuzle siti i Veleža, koji nastavljaju da vode "tihi rat" protiv Saveza i ne odazivaju se pozivima.

"Današnji izostanak predstavnika četiri kluba je neshvatljiv sa aspekta značaja tema o kojima se razgovaralo. Očigledno da ovim klubovima ne znači puno ni to što su u protekloj sezoni iz nagradnog fonda dobili tri puta više sredstava nego prethodnih godina, što praktično Savez plaća troškove svim službenim licima te što će u ovoj takmičarskoj sezoni uvođenjem led reklama klubovi imati mogućnost da ostvare i dodatne prihode."

Dalje, iz FS BiH ističu kako "bez otvorene i kontinuirane komunikacije nema uspješnog prevazilaženja problema ni napretka bh. fudbala.

"Sudeći po komentarima učesnika ovaj sastanak je bio pragmatičan i dobro pripremljen. Klubovi su dobili jasne i potpune informacije o obavezama prema m:tel generalnom sponzoru te kako da se prati realizacija obaveza iz ovog sponzorskog ugovora."

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC