• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi trener Želje neće biti na klupi protiv Borca?! Tomislav Ivković iznenađen - nikad nisam bio u ovakvoj situaciji

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Sarajevski Željezničar će u derbiju prvog kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine dočekati Borac iz Banjaluke, ali neće moći da računa na novog trenera Tomislava Ivkovića.

 željezničar - borac, najava 1. kolo, pl bih, tomislav ivković Izvor: Armin Heric/Armin Heric/fkz.ba

Aktuelni šampion BiH, banjalučki Borac u subotu od 21.00 čas gostuje na "Grbavici", a tim povodom je susret najavio hrvatski stručnjak Tomislav Ivković, koji zbog problema sa radnom dozvolom neće voditi ekipu plavih.

Možda će vas zanimati

"Nikada nisam bio u takvoj situaciji, osim što sam jednom bio kažnjen sa utakmicom ili dvije. Ne znam šta bih rekao. Prošao sam svijeta, bio sam i u kako mi kažemo zemljama trećeg svijeta, Emiratima, Arabiji i svugdje sam mogao odmah raditi. Imam sve kvalifikacije da mogu raditi, sve diplome i onda dođem tu, radim sa ekipom i ne mogu raditi. Strašno sam iznenađen, mislim da bi u takvoj situaciji Fudbalski savez BiH trebao rješavati takve situacije. Ja sam sportski radnik, sportski trener, nemam veze sa nekom drugom situacijom. Teško mi je, potreban sam ekipi. Nikada nije isto kada si na tribini ili na terenu. Uskratili su mi veliko zadovoljstvo da budem sa ekipom od prvog dana. Ne znam zbog čega je to tako. Znam u Hrvatskoj da kada dođe stranac dobije privremenu dozvolu da može igrati i ako dođe do situacije da to ne može dobiti, onda mu to ukidaju. Nama se uskraćuje da ne možemo raditi, i igračima isto tako", izjavio je nekadašnji golman Dinama i Crvene zvezde, a prenijeli sarajevski mediji.

Prema njegovim riječima, odlično je to što se već u prvom kolu Željo sastaje sa šampionom i što se publika vraća na stadion.

"Mislim da je za igrače i za klub i za navijače možda najbolje da igramo baš sa Borcem. Prvak, odlična ekipa, igrali su vrlo dobro sa Klužom, ekipa koja je kvalitetna, protiv naše koja je mlada, željna utakmica, željna se pokazati da ima kvalitet, a ja uvijek kažem sve se odlučuje na terenu. Borac je kao favorit, ali taj favoritizam će im možda uzeti naši navijači. Oni se vraćaju nakon godinu i po, a znamo koliko oni znače ekipi i koliko nose ekipu. Momci su radili dobro, svaki dan su sve bolji i bolji. Neću plakati da nam fali još dana priprema, utakmica, tako je kako jespremali smo se onako kako smo se spremili za novo prvenstvo, koje je došlo kao preko noći. Ne mogu vjerovati da već sutra počinje. Psihički smo spremni, fizički i ne, jer ćemo fizički biti spremni kroz utakmice kad krene prvenstvo, ali kroz treninge vidim da su igrači motivisani", dodao je Ivković.

Nije želio da prognozira ni licitira rezultatom...

"Ne znam ja šta je bod, šta tri. Igramo onako kako trebamo igrati, igramo na pobjedu, na ovakav ili onakav način. Respektujemo protivnika, nastojaćemo nekim našim taktičkim potezima iznenaditi Borca, koji je iskusna ekipa. Mi imamo mladost, imamo zanos i volju, pa da vidimo do kuda ćemo doći", naglasio je trener Želje, a prenio klupski sajt.

Vezista Željezničara Samir Bekrić naglasio je da je za ekipu sa "Grbavice" velika stvar povratak navijača na tribine.

"Mi smo dvije različite ekipe sa ili bez navijača. Nadam se da ćemo pred njima pokazati dobre stvari na terenu i doći do dobrog rezultata, što bi ovoj ekipi mnogo značilo za samopouzdanje. Atmosfera u ekipi je odlična, stariji igrači pružaju podršku mlađim. Najbitnije je da imamo podršku s tribina, a ja ne sumnjam da ćemo to dobiti od navijača. Mi ćemo na terenu dati sve od sebe", zaključio je Bekrić.

Utakmica se igra u subotu od 21 sati na stadionu "Grbavica", a direktan prenos je na TV Arena sport.

PAROVI PRVOG KOLA

Petak
Radnik - Leotar (20.00)

Subota
Željezničar - Borac (21.00)

Nedjelja
Sloboda - Rudar Prijedor (19.00)
Široki Brijeg - Zrinjski (21.00)

Ponedjeljak
Sarajevo - Tuzla siti (18.00)
Velež - Posušje (21.00)

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC