• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borčevi mladići odigrali bez greške protiv Kluža! U Banjaluci svi pričaju o Ćetkoviću i Begiću!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Golman Nikola Ćetković i vezista Amar Begić su oduševili navijače Borca u revanš utakmici protiv Kluža u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

 borac - kluž, izjave nikola ćetković, amar begić Izvor: Anadolija/Miomir Jakovljević

Zbog ukinutog pravila gola u gostima, crveno-plavi nisu eliminisali favorizovanog rumunskog šampiona, ali su neočivano dobili još dvojicu odličnih fudbalera.

Možda će vas zanimati

Mladi 19-godišnji golman Nikola Ćetković i dvije godine stariji defanzivni vezni Amar Begić dobili su šansu i u potpunosti su je opravdali. Obojica su početkom ljeta stigli na Gradski stadion i za njih su dueli protiv Kluža bili debiji na evropskoj sceni. Ipak, odigrali su kao da imaju na desetine ovakvih utakmica u nogama, ni u jednom trenutku ne pokazujući previše respekta prema objektivno kvalitetnijim i skupljim rivalima.

Ćetković se neočekivano našao u prilici da bude prvi golman zbog povreda Bojana Pavlovića i Nikole Lekića, koju je u potpunosti iskoristio na zvaničnom debiju za Banjalučane.

"Trener Marko Maksimović mi je dan prije utakmice rekao da ću vjerovatno od prvog minuta stati među stative. Pošto je Pavlović odranije povrijeđen, u prvom susretu bio sam na klupi, ali iskren da budem nisam očekivao da ću već u revanšu stati na gol. Istina, pomalo sam se nadao da bi to uskoro moglo da se desi, jer sam vrijedno radio na treninzima, ali sve se desilo prebrzo. No, i pored toga nisam se nimalo uplašio i vjerujem da sam opravdao očekivanja", rekao je Ćetković za "Glas Srpske".

Krivo mu je što su Banjalučani dva minuta prije kraja drugog produžetka primili gol i tako su eliminisani iz kvalifikacija za Ligu šampiona, a evropski put nastavljaju u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija protiv Linfilda iz Belfasta.

"Svi igrači na terenu pružili su maksimum, ali ostaje velika tuga što nismo izdržali još ta dva, tri minuta, jer vjerujem da bi penali bili srećni po nas. Međutim, moramo biti ponosni na samu činjenicu da smo savladali tako veliku ekipu kao što je Kluž. Moramo biti ponosni i na našu publiku koja nas je zdušno bodrila 120 minuta i bila praktično naš 12 igrač".

Izvor: FK Borac/Nikola Kulaga

Njegov saigrač iz veznog reda Amar Begić odigrao je pola sata u Rumuniji (3:1), da bi u revanšu pokazao da je njegov transfer u Borac bio pun pogodak.

"Pokazali smo da se nismo slučajno našli u najjačem evropskom klupskom takmičenju i prava je šteta što smo za rivala imali možda i najbolju ekipu, koja je igrala u prvom kolu kvalifikacija. Najvažnije je da ih se nismo uplašili, pogotovo u ovom drugom meču, gdje smo pokazali šta znamo, ali eto taj mali korak nas je dijelio od toga da priredimo veliko iznenađenje", rekao je Begić banjalučkom listu.

Priznao je takođe da je bila prisutna i doza straha da neće ispuniti očekivanja.

"Ipak su ovo moje prve utakmice u kvalifikacija za Ligu šampiona. Međutim, srcem sam izašao na teren i igrao onako najbolje kako znam. Zahvalio bih navijačima prvo na dobrodošlici, ali i podršci tokom svih 120 minuta utakmice protiv Kluža. Hvala svima koji su učinili da se osjećam kao kuće, jer je mnogo lakše igrati kada znaš da ljudi oko tebe cijene ono šta radiš. Zato mogu da obećam da ću u nastavak sezone ući još jače i borbenije", naglasio je vezista koji je na Gradski stadion stigao iz Mladosti Doboj Kakanj.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC