• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako je Bard Živa "Đavolom" šokirao Partizan: U Zvezdi bio kad je bilo najteže, ovaj trofej mu nikad neće zaboraviti!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Od čuvenog Barda oprostila se i njegova Crvena zvezda

 fk crvena zvezda oprostila se od milana živadinovića Izvor: Twitter/screenshot/@udboguchi

Srpski fudbal je ostao bez Milana Živadinovića, trenera koji je ostavio veliki trag. Njegova želja je bila da mu se pepeo pospe po "Marakani", a nakon smrti od popularnog "Barda" se oprostila i njegova Crvena zvezda.

Igrački je ponikao u crveno-bijelom dresu, a teška povreda ga hje spriječila da napravi i bolju karijeru, Kasnije je došao u redove crveno-bijelih u najtaže vrijeme, kada je već cijeli šampionski tim iz Barija rasprodat. 

Možda će vas zanimati

To mu Zvezda nije zaboravila!

"Živadinović je neko ko je ostavio neizbrisiv trag, ne samo u srpskom, nego i u međunarodnom fudbalu. Kao fudbaler je u dva navrata nastupao za Crvenu zvezdu u kojoj je i ponikao. Prvo je dres našeg kluba nosio poslije juniorskog staža od 1960. do 1963, a potom je nastupao za Čelik, Vardar i Slobodu iz Užica, da bi se vratio u crveno-bijeli dres i igrao od 1966. do 1968. godine. Poslije toga je nastupao za Rijeku, Crvenku i Sudvest.

Već kao tridesetogodišnjak je započeo trenerku karijeru, jer zbog povrede kičme nikada nije bio u prilici da iskaže svoj pun potencijal, a priliku da sa klupe predvodi svoj omiljeni klub imao je od 1992. do 1994. godine. Bio je tu u veoma teškom vremenu, kada Zvezda zbog sankcija nije mogla da učestvuje u evropskim takmičenjima i uspio je da osvoji jedan nacionalni kup. Ipak, anegdota kada je u finišu meča na teren poslao rezervnog golmana Milana Simeunovića, koji je potom postao junak u penal seriji protiv vječitog rivala, će se zauvijek prepričavati", navodi se u oproštaju kluba. 

A KAKO JE UZEO TAJ KULTNI TROFEJ? 

Potpuno novi tim Crvene zvezde je u sezoni 1992/93 izgubio u borbi za titulu šampiona SR Jugoslavije sa Partizanom, ali je kup pripao crveno-bijelima. I taj trofej je ostao upamćen upravo po Živinom hazarderstvu!

Poznat kao neko ko je uvijek spreman da rizikuje, on je u revanšu finala Kupa zamijenio golmane u 89. minutu!

U prvom meču finala na stadionu "JNA" Partizan je golom Zlatka Zahovića pobijedio sa 1:0. Igralo se u toku sankcija, građanski rat je bio u jeku, a "vječiti rivali" su se borili za prvi trofej kupa od raspada Jugoslavije i jugoslovenske lige. Početak drugog poluvremena revanša je počeo tako što su poslije jednog starta u šesnaestercu igrači Crvene zvezde tražili penal, ali ga nisu dobili. 

Ipak Anto Drobnjak je uspio da izjednači u 50. minutu na asistenciju Gorana Vasilijevića koji je centrirao iz slobodnog udarca. Strijelac jedinog gola za Zvezdu morao je van terenu u 78. minutu pošto je dobio crveni karton zbog igranja rukom, a onda je Milan Živadinović dobio meč jednim potezom!

U 89. minutu meča izvadio je iz igre na toj utakmici fenomenalnog Zvonka Milojevića i na gol stavio Milana Simeunovića! Čuvar mreže poznat pod nadimkom "Đavo" bio je specijalista za penale U penal seriji su za Zvezdu svi pogodili, a Milan Simeonović je postao heroj kada je odbranio udarac Predraga Mijatovića u trećoj seriji! 

"Pokazalo se da sam bio u pravu kad sam prognozirao da će Delije biti naš najveći adut. Ponijela nas je veličanstvena atmosfera koju su priredili naši vjerni navijači i kao na krilima dovela do konačne pobjede. Hvala Delijama, hvala mojim igračima, ispunili su sve ono što sam od njih tražio", rekao je tada Živadinović, kome se Simeunović zahvalio na povjerenju. 

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC