• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

''Bio bi najbolji na svijetu da nije bilo burgera!'' Ferguson ga obožavao,on previše volio hranu - zato nije uspio!

Autor Dragan Šutvić

Nekadašnji saigrači otkrili njegovu veliku tajnu!

 mančester junajted anderson burgeri Izvor: Profimedia

Svojevremeno jedan od najtalentovanijih fudbalera na svijetu, kasnije i standardan prvotimac Mančester junajteda, ali... Previše je Brazilac Anderson volio hranu da bi se dokazao u profesionalnom fudbalu.

Godinu dana nakon njegovog penzionisanja to otkrivaju njegovi zemljaci i bivši saigrači, blizanci Fabio i Rafael koji su svojevremeno igrali na bekovskim pozicijama u Mančester junajtedu. Oni imaju niz anegdota o Andersonovoj ljubavi prema hrani.

Možda će vas zanimati

Već sa 16 godina počeo je redovno da igra za Gremio, sa 18 je već bio igrač Porta, a kao fudbaler Mančester junajteda proglašen je za najtalentovanijeg fudbalera na svijetu. Davne 2008. godine bio je ''Golden Boy'' svjetskog fudbala, što nikada više nije uspio da ponovi.

Razlog su burgeri, koje je obožavao!

''Vozimo se autoputem na neku utakmicu i da on samo skoči i počne da viče 'Mekdonalds, Mekdonalds', bila bi to impulsivna reakcija. Bio je lud, ali ga volim. Dajte mu loptu i slobodu, on može da igra kao bilo koji drugi igrač u Premiejr ligi. Ali, desile su mu se povrede, pa problemi sa hranom...'', napisao je Brazilac.

Da ne bi imao vremena da se ugoji i sebi napravi ogroman problem u karijeri morao je da igra fudbal. ali, kada je bio povrijeđen, to je bilo nemoguće.

''Znate, on je u najboljoj formi bio kada je imao mnogo utakmica i malo vremena da jede. Da je bio profesionalac i da je pazio na ishranu, bio bi najbolji na svijetu'', zaključuje Rafael.

Možda baš zato karijera nije potrajala. Već u 32. godini Anderson se penzionisao. Nakon Gremija, Porta, Mančester junajteda, Fiorentine, Internasionala, Koritibe i Adana Demirspora, odlučio je da završi karijeru. Odmah je postao pomoćni trener u turskom klubu, gdje sada uči drugi zanat.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC