• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Italijanski gigant "ispustio" najboljeg na svijetu: Sa 12 došao na trening i odbranio sve - oduševio i klupsku legendu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Branio je sve šuteve svojih vršnjaka, niko nije mogao da postigne gol protiv njega!

 juventus đanluiđi donaruma bio na probi sa 12 godina Izvor: Tanjug/Pool via AP/Laurence Griffiths

Danas važi za jednog od najboljih golmana svijeta, a sa 12 godina je impresionirao na prvom treningu u Juventusu, ali je taj klub napravio veliku grešku. Iako je Fabricio Ravaneli savjetovao da se Donaruma zadrži u klubu, on je uskoro obukao dres velikog rivala.

Dva puta je kroz Điđijevu karijeru on bio blizu crno-bijelih. Jednom ovog ljeta, prije Evropskog prvenstva na kom je blistao, ali je ipak izabrao Pariz. Jednom davne 2011. godine, kada je sa 12 godina došao na probu u veliki tim.

Možda će vas zanimati

Prvi trening bio je nevjerovatan, pošto niko od dječaka u klubu nije mogao da mu da gol. Ravaneli je to posmatrao i bio siguran da će dječak postati klasa!

''Ne, nisam mu ja šutirao inače bih postigao gol'', rekao je uz osmijeh Fabricio Ravaneli Tutosportu, a zatim objasnio kakav je Đanluiđi bio kao dječak.

Skauti Juventusa su ga zapazili i poslali sjajne preporuke za njegovo angažovanje. Bio je visok, snažan, elastičan, po mnogo čemu je odskakao od djece svojih godina...

''Sjećam se moćnog, eksplozivnog, impresivnog dječaka. Tijelo koje ima danas kao da je imao i sa 12 godina. Blokirao je sve udarce. Nijedan od naših dječaka nije uspio da postigne gol sa ivice kaznenog prostora, pa smo namjestili da hvataju voleje sa penala. I tada je rijetko primao golove. Sve je ostavio bez teksta'', zaključio je legendarni fudbaler.

Njegova ideja je bila da se Đanluiđi Donaruma odmah dovede u klub...

''Sada je to lako reći, ali još tada sam treneru golmana predložio da ga dovedemo. Znao sam da će postati apsolutni vrh'', kaže Fabricio Ravaneli.

Kasnije se Donaruma preselio u omladinsku školu Milana, gdje je nastavio svoj razvoj. Siniša Mihajlović mu je ukazao veliku šansu jer ga je sa 16 godina gurnuo u prvi tim, a danas Đanluiđi važi za jednog od najboljih na svijetu. Njegovi odbranjeni penali Italiji su donijeli evropsku titulu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC