• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Istorija! Nikad bolji plasman Srbije, ovo se čekalo: Savršena nedjelja srpskih klubova za ponos!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nevjerovatan skok Srbije poslije pobjeda Zvezde, Partizana, Vojvodine i Čukaričkog.

 Istorijski-plasman-Srbije-12.-mesto-na-UEFA-rang-listi-Zvezda-Partizan-Vojvodina-Cukaricki Izvor: MONDO/Uroš Arsić/MNPress

Sva četiri predstavnika Srbije u UEFA takmičenjima prošla su u narednu rundu. I ne samo to, nego smo ove nedjelje ostvarili savršen skor sa četiri pobjede što je izuzetno važno zbog koeficijenta!

Sve je počelo sa Crvenom zvezdom koja je razbila Kairat (5:0) i plasirala se u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, da bi još tri srpska predstavnika prošla u treću rundu Konferencijske lige. Čukarički je pobijedio Sumgait (2:0), Vojvodina je poslije drame bila bolja od Panevežisa (1:0), dok je Partizan potvrdio pobjedu protiv Dunajske Strede (2:0).

Ove četiri pobjede, uz još dvije koje su prošle nedjelje ostvarili Vojvodina i Partizan, odnosno i remi Čukaričkog, donijeli su u ovoj sezoni Srbiji već 1.625 bodova i pogurali ih do istorijski dobre pozicije.

Naime, Srbija je stigla do čak 12. mjesta na tabeli UEFA nacionalnog koeficijenta!

Uoči ove sezone bili su na 16. poziciji i jurili ulazak u najboljih 15 pošto to donosi brojne benefite - poput dva učesnika u Ligi šampiona - međutim, očigledno da mogu još bolje od toga. Srbija je prošle nedjelje stigla do 13. mjesta, da bi sada preskočila čak i Belgiju.

Izvor: Screenshot/kassiesa.net

Ukupno, Srbija je trenutno na koeficijentu 25.500 i pitanje je da li će moći još da napreduje jer su ispred Ukrajina (28.500) i Austrija (28.750), ali je ovo svakako fantastičan rezultat.

Svi srpski klubovi nastavljaju takmičenje u Evropi i moći će dodatno da poprave rezultat, pa tako navijaju za Crvenu zvezdu protiv Šerifa u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, odnosno za Partizan protiv Sočija, Vojvodinu protiv Laska i Čukarički protiv Hamarbija u Konferencijskoj ligi.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC