• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Produžeci, penali, drama - imamo derbi u finalu: Realovi igrači odlučili, Brazilci i Španci za olimpijsko zlato!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Dvije velike fudbalske sile boriće se za zlatnu medalju u Tokiju, što se ne dešava često na Olimpijskim igrama.

 brazil i španija finale fudbal olimpijske igre Izvor: Tanjug/AP Photo/Andre Penner/Silvia Izquierdo

Fudbal na Olimpijskim igrama često ne privuče pažnju kao ostala velika takmičenja, ali je turnir ove godine u Tokiju bio izuzetno kvalitetan. Nekoliko ekipa je dovela veoma snaže sastave, a mjesta za iznenađenja nije bilo. Finale će igrati Brazil i Španija!

Brazilci su do meča za zlatnu medalju stigli nakon boljeg izvođenja penala u polufinalnom meču protiv Meksika, dok su Španci u produžecima, pogotkom Marka Asensija, uspjeli da savladaju domaćina Olimpijskih igara Japan.

Možda će vas zanimati

Dva veoma zanimljiva meča garantuju nam da će i finalni susret biti takav, a ako je suditi po polufinalima, glavnu ulogu mogli bi da imaju Realovi igrači. Jedini polufinalni gol za Španiju postigao je dugogodišnji igrač Madriđana, dok je odlučujući penal za Brazil realizovao mladi Rejnije, koji trenutno nastupa za Borusiju iz Dortmunda kao pozajmljeni igrač španskog tima.

U meču Meksika i Brazila nije bilo golova tokom prvih 90, a zatim ni dodatnih 30 minuta, pa se pristupilo penalima. Odgovornost je prvo preuzeo najiskusniji u timu. Kapiten Dani Alveš je pogodio, a za njim i Arsenalov Martineli i Lionov Gimaraeš, da bi Rejnijer stavio tačku na prvo polufinale.

Kod Meksikanaca su promašivali Agire i Vaskez, pa gol Rodrigeza u trećoj seriji nije mnogo donio njihovoj reprezentaciji.

Kada su mnogi pomislili da će i drugi polufinalni susret u produžetke, Marko Asensio je postigao gol za pobjedu. Igrao se 115. minut meča kada je ofanzivac Real Madrida zatresao mrežu i odveo Špance do finala.

Igrača madridskog tima nije bilo u sastavu Španije za Evropsko prvenstvo, ali im Olimpijske igre očigledno prijaju. Njih dvojica su zakazali veliko finale u kom ćemo gledati igrače poput Danija Olma, Mikela Ojarzabala, Pau toresa, erika Garsije, Danija Alveša, Gabrijela Martinelija, Rišarlisona, Dijega Karlosa...

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC