• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kraj - Luis Skola i Argentina više nisu mogli: Ubjedljiv poraz na oproštaju legende, Australija ih pregazila!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Reprezentacija Australije se na dominantan način domogla polufinala i spektakla protiv SAD.

 australija - argentina 97:59 olimpijske igre Izvor: TANJUG/AP PHOTO/ERIC GAY

Mnogi su na početku turnira rekli da će Australija biti najveći konkurent timu zvijezda koji su na Olimpijske igre poslale SAD, a sada ćemo njihov meč gledati u polufinalu. Australija je u četvrtfinalnom meču deklasirala Argentince i sjajnom igrom stigla u borbu za medalju.

Rezultatska neizvjesnost postojala je samo u prvih 10 minuta, kada su momci iz Južne Amerike imali rezultatsku prednost. Već u drugom dijelu meča, sve je promijenilo

Australija - Argentina 97:59 (18:22, 21:11, 21:15, 37:11)

Možda će vas zanimati

Ubjedljiv poraz u četvrtfinalnom meču bio je i posljednja utakmica u dresu reprezentacije Argnetine za legendarnog Luisa Skolu. Čovjek koji je debitovao na Olimpijskim igrama davne 2004. godine izašao je iz igre u posljednjem minutu meča, a svi su njegov oproštaj od plavog dresa ispratili aplauzom.

Veliki gest za veliku karijeru koja je došla do samog kraja. Ako je neko u posljednje dvije decenije pisao istoriju svjetske košarke u dresu nacionalnog tima, to su upravo Skola i Po Gasol, koji se takođe penzionisao nakon četvrtfinalnog poraza.

Što se utakmice u Tokiju tiče, Australija je u drugoj četvrtini ''isjekla krila'' napadu Argentine, koji je tada prestao da funcioniše. U drugoj i četvrtoj dionici postigli su zajedno samo 22 poena, što nikako ne može biti dovoljno za plasman u polufinale Olimpijskih igara.

Kao što smo i navikli prethodnih godina, Australiju je predvodio Peti Mils koji se u nacionalnom dresu tradicionalno pretvara u jednog od najboljih igrača na svijetu. Ubacio je 18 poena, a dodao je i četiri asistencije i dva skoka na svoj konto. Pratili su ga Lendejl i Tajbul (12), a dvocifreni su bili još Ingls (11) i Kaj (10).

U ekipi Argentine najefikasniji bio je Laprivitola sa 16 postignutih poena, a slijedio ga je samo Dek koji je ubacio 12. Krilni centar Argentine je imao i 10 uhvaćenih skokova, pa su samo Australijanac Kaj i on završili meč sa dabl-dabl učinkom.

Protivnik Australije u finalu biće Amerika, koja je prvi favorit za zlatnu medalju u Tokiju, iako turnir nije otvorila na dobar način. U drugom polufinalnom susretu igraće Francuska i Slovenija, koja važi za najveće iznenađenje turnira. Ali, imaju Luku Dončića, a on je čudo od igrača.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC