• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pau rekao kraj! U 42. godini gotova najveća karijera ikad:  Niko nije dominirao kao Gasol, oprostio se nakon 11 trofeja!

Autor Nikola Lalović

Pau Gasol je rekao da je dosta, bar kada je Španija u pitanju!

 Pau-Gasol-zavrsio-reprezentativnu-karijeru-u-Tokiju Izvor: Tanjug/AP Photo/Charlie Neibergall/Pool

Došao je u 42. godini da proba da osvoji posljednju medalju pod zastavom svoje zemlje, ali još jednom je Amerika bila bolja. Peti put zaredom Španija je na Olimpijskim igrama zaustavljena od ekipe SAD, ovog puta u četvrtfinalu.

Poslije meča Gasol je španskim novinarima potvrdio ono što se praktično znalo i prije turnira, da je završio reprezentativnu karijeru nastupom u Tokiju. 

Tako je završena najbolja reprezentativna karijera ikada viđena. Punih 20 godina nakon debija za nacionalni tim u meču sa Grčkom 2001. godine stariji Gasol stavio je tačku na nastupe za svoju zemlju. 

U svom posljednjem meču je odigrao samo šest minuta i upisao tri skoka, ali tokom godina je predvodio špansku zlatnu generaciju i kad god ga nije bilo u timu Španija nije izgleda tako moćno kao sa njim. 

Na Olimpijskim igrama je uzeo dva srebra i bronzu, na Svjetskom prvenstvu je bio zlatni davne 2006. godine u Japanu, a u Evropi je dominirao kao niko do sada. Osvojio je tri evropska zlata, dva srebra i dvije bronze!

Mark takođe u penziji

Mlađi brat Pau Gasola Mark je takođe poslije meča izjavio da više neće nastupati za Španiju, ali da će u narednoj godini igrati za LA Lejkerse. 

 Kada je Španija te 2006. postala svjetski šampion bio je MVP prvenstva, kao i u dva navrata kada su Španci bili evropski šampioni. Bio je tri puta najbolji strijelac Eurobasketa, a u karijeri je na kraju došao do 205 mečeva za Španiju uz 174 pobjede!

Igrao je na 15 velikih turnira i uzeo 11 medalja, došao do 3.656 poena, 1.028 skokova i 349 asistencija u nacionalnom timu. I sada je konačno rekao da je kraj. 

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC