• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Legendarni Pape Sušić hvali selektora "zmajeva": Petev korektno radi posao!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Safet Sušić, jedini selektor Bosne i Hercegovine koji je sa "zmajevima" nastupio na velikom takmičenju - Mundijalu u Brazilu, smatra da Ivajlo Petev može uz malo sreće da ponovi njegov uspjeh.

 Safet Sušić o Ivajlo Petev, zmajevi Izvor: MONDO/Samir Cacan

Pred utakmicu protiv Kazahstana (večeras, 20.45), legendarni Pape se u razgovoru za "Faktor" osvrnuo na bugarskog stručnjaka, koji je aktuelni selektor "zmajeva".

"Svima je bilo iznenađenje da se doveo selektor koga nije niko dovoljno poznavao, ali koliko vidim, radi korektno posao. Za sada ima dobre rezultate, sve ide po planu da se dođe do drugog mjesta u grupi. Mislim da smo u dobroj situaciji da budemo drugi. Ja idem malo unaprijed i nadam se da ćemo imati sreće prilikom žrijeba za baraž jer mislim da su šanse da se tamo nađemo realne i velike, i ne bismo to smjeli propustiti", izjavio je Sušić.

Izvor: Anadolija/Samir Jordamović

Reprezentacija BiH trenutno ima dobre izglede da kvalifikacije završi na drugom mjestu grupe D, a legendarni stručnjak ima svoju računicu.

"Treba pobijediti tri utakmice koje nam predstoje kod kuće i uzeti bod Kazahstanu u gostima. Mislim da bi nam 12 bodova možda na kraju i moglo biti dovoljno za drugo mjesto".

Pape smatra da su "zmajevi" u boljoj situaciji u odnosu na konkurente u trci za baraž.

"Uzeli smo dva boda u gostima, Finskoj i Francuskoj, što je velika stvar. Izgubili smo od Francuske kod kuće, što je bilo i za očekivati. Rekao bih da smo daleko u najboljoj situaciji od selekcija koje se bore za drugo mjesto, a iskreno ne vjerujem da Finska može napraviti nešto večeras protiv Francuske", dodao je proslavljeni fudbaler i trener BiH.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC