• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petev u problemima pred ključni meč sa Kazahstanom: Rade Krunić ipak ne može igrati u Zenici?

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Selektor Bosne i Hercegovine Ivajlo Petev ostao je najvjerovatnije bez veznog igrača Radeta Krunića pred duel sa Kazahstanom u šestom kolu kvalifikacija za Mundijal 2022. godine u Kataru.

 rade krunić propušta meč bih - kazahstan zbog povrede Izvor: FS BiH, nfsbih.ba

Rade Krunić neće igrati večeras na "Bilinom polju"!

Vezni igrač Milana propustio je susret u Francuskoj, kao i dvoboj sa Kuvajtom, ali je u međuvremenu trenirao sa "zmajevima" i činilo se da je "zamor mišića" saniran, međutim, u utorak je portal "Reprezentacija. ba" objavio da ipak neće biti spreman za nastup.

Petev je još ranije ostao bez Matea Sušića i Amira Hadžiahmetovića, pa će na njihovim mjestima u startnih 11 najvjerovatnije zaigrati Amer Gojak i Branimir Cipetić.

"Zmajevi" su protiv Francuske igrali sa dva napadača Edinom Džekom i Ermedinom Demirovićem, a isto se očekuje i protiv Kazahstana, uz ofanzivnije postavljenu igru, pa bi priliku od prvog minuta mogao da dobije i Miroslav Stevanović.

No, kako kaže ona narodna, koga nema, bez njega se može i mora, posebno jer je BiH pod imperativom pobjede kako bi zadržala korak za nastavak kvalifikacija.

Eventualnim trijumfom "zmajevi" bi se izjednačili sa Finskom (tri utakmice) i Ukrajinom (pet mečeva) na drugoj poziciji sa po pet osvojenih bodova sa realnim šansama da se na kraju domogne baraža za Katar.

Sudijska trojka koja će dijeliti pravdu na "Bilinom polju" je iz Izraela sa glavnim arbitrom Jigalom Fridom, a direktan prenos je na televiziji Nova BH.

Vjerovatni sastav BiH: Šehić, Ahmedhodžić, Saničanin, Cipetić, Kolašinac, Gojak, Cimirot, Pjanić, Stevanović, Demirović i Džeko. Selektor: Ivajlo Petev.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC