• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Desetorica Srba u Ligi šampiona, a jedan nije prijavljen: Matić i Jović maštaju o peharu, trojica debituju u eliti!

Autor Dragan Šutvić

Rijetko ko od srpskih igrača može da mašta o trofeju ove sezone, ali tek smo na početku takmičenja.

 liga šampiona 2021 2022 deset srpskih fudbalera  Izvor: MN PRESS

Pauza je gotova, večeras počinje nova sezona Lige šampiona!

Mnogi će svu pažnju u prvom kolu usmjeriti ka utakmici Barselone i Bajerna, koja je derbi ove runde, ali biće još mnogo zanimljivih mečeva. Na njima će igrati i srpski fudbaleri, kojih je ove sezone čak 10 u grupnoj fazi.

Možda će vas zanimati

Bio bi i jedan više, da Sevilja nije napravila problem...

Nemanja Gudelj nije licenciran za grupnu fazu Lige šampiona iako je bitan dio španskog tima. Za to su malo krive propozicije, a mnogo sam klub, koji je donio neobičnu odluku. Zbog malog broja igrača iz sopstvenog pogona, Sevilja nije mogla da registruje svih 25 fudbalera za takmičenje, pa je van spiska ostao srpski internacionalac.

On sigurno neće igrati, ali desetorica drugih fudbalera hoće.

Možda i najveću ulogu u predstojećoj sezoni trebalo bi da ima kapiten reprezentacije Dušan Tadić. On će sa trakom oko ruke predvoditi i Ajaks u kom je odigrao sva 32 meča u Ligi šampiona. Tim iz Amsterdama želi da prođe grupnu fazu i eventualno napravi iznenađenje kao prije tri sezone, kada su bili pravi hit u Evropi.

Pored fudbalera Ajaksa, u najiskusnije Srbe u ovom takmičenju spadaju Aleksandar Kolarov (59 nastupa) i Nemanja Matić (33 nastupa), koji su sa nekoliko različitih timova igrali u eliti. Bivši reprezentativci Srbije vjerovatno neće imati ogromnu minutažu, ali će njihovim timovima koristiti iskustvo koje su sticali prethodnih sezona.

Tu je i Miralem Sulejmani, još jedan iskusan fudbaler koji svom timu donosi poseban kvalitet. Igrao je na različitim nivoima fudbala, još od Kupa UEFA, a sa Benfikom i Jang bojsom je nekoliko sezona proveo upravo u Ligi šampiona!

Od onih mlađih vrijedi baciti pogled na Luku Jovića, Marka Grujića i Nemanju Radonjića. Svaki od njih trojice imaće težak zadatak da se izbori za minute na terenu, ali reprezentativci Srbije su u poziciji da vrijeme radi za njih. Već su osjetili kako izgleda evropska elita, sada je na njima samo da koriste šanse koje im se ukazuju.

Na kraju, ali ne i najmanje važni, tu su debitanti. Dušan Marković ima male šanse da bude među stativama Šerifa, Veljko Birmančević je udarna igla Malmea, a Marko Dmitrović bi mogao da brani za Sevilju, iako do sada nije branio Ligu šampiona!

Svi srpski fudbaleri u Ligi šampiona: Aleksandar Kolarov (Inter), Nemanja Matić (Mančester junajted), Dušan Tadić (Ajaks), Miralem Sulejmani (Jang bojs), Marko Grujić (Porto), Nemanja Radonjić (Benfika), Luka Jović (Real Madrid), Marko Dmitrović (Sevilja), Veljko Birmančević (Molde), Dušan Marković (Šerif).

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC