• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je sastav Zvezde za Ligu Evrope: Stanković ima veliku dilemu - traži se zamjena Milana Pavkova!

Srpski šampion portugalske Brage otvara grupnu fazu Lige Evrope.

 liga evrope zvezda - braga sastav problem milan pavkov Izvor: MN PRESS

Peta grupna faza u nizu! Po treći put u tom nizu Crvena zvezda će igrati Ligu Evrope, a prvo kolo donosi susret sa Bragom, portugalskim predstavnikom koji je prethodno prvenstvo završio na četvrtoj poziciji, ali i osvojio Kup Portugala. Protivnik nije naivan, a na to je upozorio i Dejan Stanković tokom konferencije.

Ipak, pitaće se mnogo i srpski predstavnik. Kao što je rekao Mirko Ivanić, crveno-bijeli mogu da pobijede Bragu, pa će u centru pažnje biti igra Stankovićevog tima. A on zna skoro kompletan tim za sutrašnji meč. Fali samo jedan detalj!

KO UMJESTO PAVKOVA?

Doduše, taj problem nije baš mali. Milan Pavkov sigurno neće moći da igra protiv Portugalaca, pa Stanković mora da improvizuje na premijeri grupne faze. U konkurenciji za mjesto u napada konkurišu Lois Dioni koji je u jednom trenutku bio blizu izlaznih vrata kluba i Rišairo Živković, momak koji je tek prošao kroz ulazna.

Zbog nešto bolje fizičke pripremljenosti, ali i dužeg rada sa ekipom, prednost ovog puta ima Francuz. Iako je mučio muku sa povredama, pa propuštao mečeve i zbog mliječne kiseline u mišićima, Dioni bi mogao da bude ključni čovjek ovog meča.

Ne toliko zbog golova, a bilo ih je nekoliko do sada, već uglavnom jer je jedini čovjek koji djelimično može da odglumi Pavkova.

Nema idealnu visinu za taj posao, ali od opcija koje Stanković ima - Lois Dioni najlakše može da se zagradi, odloži loptu, skoči sa igračem na leđima,... To su stvari koje je Pavkov naučio da radi, a zbog kojih Dejan Stanković ponovo bezrezervno vjeruje snažnom napadaču iz Begeča koji bi sigurno bio starter da nije povrijeđen.

Možda će vas zanimati

 Rišairo Živković je u Superligi protiv Proletera upisao prve minute u novom klubu, nakon toga imao i manje upale mišića, pa ga ne treba očekivati u startnoj postavi. Svakako će brzonogi fudbaler dobiti priliku, ukoliko rezultat ne bude povoljan po crveno-bijele.

4-2-3-1 ili 4-4-2 (romb)?

Treća opcija za napad je El Fardu Ben koji je meč u prvenstvu propustio zbog obaveza u reprezentaciji, ali je mnogo vjerovatnije da on zaigra kao desno krilo, u liniji sa Ivanićem i Kataijem. Naravno, ta linija biće izvučena samo na papiru, pošto je Ben u nekim dosadašnjim taktičkim minijaturama Dejana Stankovića dobijao i značajno ofanzivnije uloge.

Ukoliko bi se Stanković ponovo odlučio za romb - kako je igrao u Klužu, Ben bi bio najbliži Dioniju od kog bi se očekivalo da dobija vazdušne duele u velikom procentu i prosljeđuje lopte ka najbližim saigračima.

U tom slučaju bi Katai bio na mjestu ofanzivnog veznog, Ivanić i Kanga na bokovima, a nezamjenjivi Seku Sanogo kao defanzivni vezni. Ukoliko se Stanković odluči za klasičnijih 4-2-3-1, imena igrača će biti ista, a njihov raspored po terenu tek malo drugačiji.

Najmanje dilema je u defanzivi. Vratio se Milan Borjan iz Kanade pa će među stative umjesto mladog Gordića koji je branio u Superligi. Levo je siguran Milan Rodić, štoperski tandem Aleksandar Dragović - Miloš Degenek funkcioniše, a čini se da Marko Gobeljić - prije svega zbog defanzive, ima malu prednost u odnosu na Gajića na desnom beku.

Ovo je očekivana startna postava:

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Dragović, Degenek, Rodić - Sanogo, Kanga - Ben, Katai, Ivanić - Dioni

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC