• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čeferin, Figo, Kin... protiv proslavljenih slovenačkih olimpijaca: Ljubljana bila poprište humanitarnog spektakla!

Autor Dragan Šutvić

U Ljubljani je odigrana utakmica proslavljenih fudbalskih imena protiv slovenačkih olimpijaca, cilj je bilo prikupljanje sredstava za humanitarni projekat "Kumstvo u sportu", a snage su odmjerile ekipe UEFA/Fudbalski savez Slovenije i Olimpijskog komiteta Slovenije.

 ljubljana humanitarna utakmica  Izvor: Anadolija/Aleš Beno

Aleksander Čeferin, Luis Figo, Maksvel, Zvonimir Boban i Robi Kin istrčali su u petak uveče na teren ljubljanskog stadiona Stožice, u sklopu humanitarne fudbalske manifestacije Fondacije "Miroslav Cerar", prenosi agencija Anadolija.

Možda će vas zanimati

U Ljubljani je odigrana utakmica proslavljenih fudbalskih imena protiv slovenačkih olimpijaca, cilj je bilo prikupljanje sredstava za humanitarni projekat "Kumstvo u sportu", a snage su odmjerile ekipe UEFA/Fudbalski savez Slovenije i Olimpijskog komiteta Slovenije (OKS).

Kapiten ekipe UEFA/NZS bio je prvi čovjek Evropske fudbalske federacije Aleksandar Čeferin, koji je 2020. preuzeo počasno pokroviteljstvo nad sportskim događajem Olimpijskog komiteta Slovenije, Saveza sportskih udruženja i Saveza prijatelja mladih Ljubljana Moste-Polje, čiji je cilj pružanje pomoći mladim sportistima iz socijalno ugroženih sredina od 14 do 23 godine.

Drugu ekipu OKS (Olimpijski komitet Slovenije) predvodila je bivša skijašica i osvajačica dvije zlatne medalje sa Olimpijskih igara u Sočiju Tina Maze.

Želja svih učesnika ovog projekta bila je da se omogući što više stipendija i na taj način pomogne što većem broju mladih sportista. Humanitarnom utakmicom prikupljeno je ukupno 120.000 evra, od čega je UEFA podržala Fondaciju "Miroslav Cerar" sa 45.000 eura. U organizaciju ovogodišnje manifestacije uključen je i Fudbalski savez Slovenije, koji je Fondaciji donirao 5.000 evra.

U timu UEFA/NZS, osim zvijezda Luisa Figa, Robija Kina, Zvonimira Bobana i Maksvela, zaigrali su i predsjednik Fudbalskog saveza Slovenije Radenko Mijatović, bivši reprezentativac ove zemlje Miran Pavlin, igrač sa najviše nastupa u dresu slovenačke reprezentacije i selektor U-19 reprezentacije Boštjan Cesar, drugi najbolji strijelac slovenačke reprezentacije Milivoje Novaković, generalni sekretar Košarkaškog saveza Slovenije Radoslav Nesterović...

Osim Tine Maze, u ekipi OKS-a nastupil su takođe i Benjamin Savšek, Peter Kauzer, Jure Košir, Jani Klemenčič...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC