• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 srbija azerbejdžan dragan stojković najava
 srbija azerbejdžan dragan stojković najava

Piksi se nasmijao zbog pitanja o napadačima: Iznio šokantan podatak - Tadić i SMS pretrčali 25 km! Nećemo se braniti...

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Dragan Stojković Piksi održao je konferenciju za medije pred meč Srbije i Azerbejdžana.

 srbija azerbejdžan dragan stojković najava Izvor: MN PRESS

Fudbalska reprezentacija Srbije u utorak od 20.45 igra pretposljednji meč kvalifikacija za Sjvetsko prvenstvo. Protivnik je Azerbejdžan, tim koji su pobijedili u Bakuu (2:1), a koji nikako ne smije da se potcijeni.

Vidjeli smo da i Luksemburg može da bude neugodan, ali su se "orlovi" sa ovog gostovanja vratili sa tri boda, pa bi nova tri u oktobru omogućila da sa Portugalom igraju za prvo mjesto u grupi. I samo bod obezbjeđuje makar baraž, ali je od ranije poznato da je to vrlo komplikovan put ka Kataru.

Selektor je istakao da nema kalkulacija pred Azerbejdžan, koji izuzetno poštuje, kao i da još nije odlučio šta će biti sa šestoricom fudbalera kojima preti suspenzija za meč sa Portugalom i da će tu odluku doneti pred meč.

Komentarišući kritike na igru "orlova" protiv Luksemburga, rekao je da je zadovoljan odnosom i brojem stvorenih šansi, ali da nekada jednostavno nije moguće postići pet golova. Uz to, iznio je prilično interesantan podatak koji govori koliko su se igrači potrošili na ovom gostovanju.

"Sergej je pretrčao 12,5 km, Tadić isto, Vlahović 11,5, a Veljković i Nastasić po 11, tako da ja kao trener mogu da budem samo zadovoljan", dodao je Stojković.

"I ta pobjeda od 1:0 je nagrada za angažovanje i odnos prema reprezentaciji.

Selektora je začudilo pitanje o promjeni pristupa protiv Azerbejdžana, na šta je samo rekao "pa nećemo se braniti sigurno", a nasmijao se na to da li Vlahović i Mitrović mogu da funkcionišu.

"Ha-ha, a što ne bi funkcionisali? Imamo Vlahovića, Mitrovića i Jovića, što ne bih bio zadovoljan? Mislim da se slažu, govore istim jezikom, ne vidim da ima nekih nerazumijevanja. Bitno je da daju sve za kolektiv i nije podređena igra samo individualnosti", nasmejao se Stojković i dodao "nema tu problema".

Upitan je i da prokomentariše izjavu Zvezdana Terzića koji mu je poručio da "ne treba da priča o srpskom fudbalu", a selektor je samo dodao da nema komentar na to.

Čitav tok konferencije pogledajte klikom na karticu "razvoj događaja".

Postanite deo MONDO SPORT zajednice na Viberu.

14:46

Konferencija za medije je time i završena, a ispod pročitajte odgovore selektora Dragana Stojkovića i fudbalera Filipa Kostića na pitanja novinara.

14:41

O TERZIĆU

Selektor je upitan i da prokomentariše komentare generalnog direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića na njegov račun, a i pre nego što je pitanje završeno - Piksi je dao kratak odgovor:

"No comment".

Izvor: MN PRESS

14:38

GOL-RAZLIKA?

"Sve je važno u fudbalu, a najvažnije da pobedite i da igrate dobar fudbal. Što bi bilo drugačije protiv Azerbejdžana? Šta, kao da menjamo, da se branimo? Igraćemo sa dovoljno napadača, koliko nam bude bilo potrebno. Mi ovaj meč shvatamo ozbiljno, važna je to utakmica po svim parametrima, ništa manje od svih koje smo do sada odigrali", naglasio je selektor naše reprezentacije.

"Azerbejdžan je dobra ekipa koja može da kreira dosta problema

14:34

Hoće li neki igrači odmarati zbog kartona jer im preti suspenzija?

"Raspolažemo sa svim informacijama, ukupno šest fudbalera preti suspenzija za Portugal. Imamo dovoljno vremena da razmislimo o timu, to ću odlučiti možda i u sutrašnjem danu, tako da nema presinga da nešto mora. Treba biti pametan i napraviti tim koji je sposoban da reši utakmicu u svoju korist", objasnio je Stojković.

"U svakom slučaju znam da ko god bude igrao, daće sve od sebe i biti u funkciji tima".

Izvor: MN PRESS

14:32

VLAHOVIĆ I MITROVIĆ?

"Ha-ha, a što ne bi funkcionisali? Imamo Vlahovića, Mitrovića i Jovića, što ne bih bio zadovoljan? Mislim da se slažu, govore istim jezikom, ne vidim da ima nekih nerazumevanja. Bitno je da daju sve za kolektiv i nije podređena igra samo individualnosti", nasmejao se Stojković.

"Nema tu nikakvih problema".

Izvor: Profimedia

14:30

VAU!

"Fudbal se promenio, danas ga svi igraju i te kako dobro. Meni je meč u Luksemburgu bio takmičarski, veoma važan. Stvorili smo devet šansi za gol i na kraju pobediti 1:0, 2:0 ili 3:0 ne menja ništa. I ne može svaka šansa da bude gol, tako da analizirali smo poslednji meč i raduje me pristup igrača, ozbiljno su shvatili meč. Iako, moram da kažem da smo pored taktičke, tehničke i fizičke pripreme, imali i psihološku pripremu jer taj meč ne sme da se izgubi. Mora da se pobedi, što nije nimalo lako".

"Sergej je pretrčao 12,5 km, Tadić isto, Vlahović 11,5, a Veljković i Nastasić po 11, tako da ja kao trener mogu da budem samo zadovoljan", dodao je Stojković.

"I ta pobeda od 1:0 je nagrada za angažovanje i odnos prema reprezentaciji.

Izvor: Youtube/FSSrbije

14:24

NEK KIKSNU!

"Mi respektujemo svakog protivnika, mi smo favoriti, ne bežimo od toga, ali pokazaćemo to na terenu. Pratićemo naravno i mečeve Portugala i nadati se njihovom kiksu", dodao je Filip Kostić pred meč Portugala i Luksemburga, odnosno Srbije i Azerbejdžana.

"Srbija uvek igra na gol više. Bitna je gol-razlika, ali najvažnije je da dobijemo meč. Ako možemo da postignemo više golova, zašto da ne", zaključio je Kostić koji je greškom pre toga već krenuo iz sale.

14:20

SLAB DAN LUKSEMBURG?

"To je dokaz da nema slabih protivnika, da svi igraju fudbal i to je odlika velikih reprezentacija da pobeđuju i kada igraju slabije. To je bitna pobeda za nas", rekao je Kostić.

"Bitna nam je podrška navijača i nadam se da će doći u što većem broju danas podrže".

"Svaka pobeda je bitna i donosi samopouzdanje. Biće bitna pred gostovanje u Lisabonu, mi spremno dočekujemo ovaj meč", dodao je Filip Kostić.

Izvor: Youtube/FSSrbije

14:15

POČINJE!

Selektor naše reprezentacije Dragan Stojković i fudbaler Filip Kostić će se obratiti javnosti i odgovoriti na pitanja medija koja su postavljena putem mejla, uoči konferencije za medije.

14:02

STANJE U GRUPI!

Ovako je trenutno...

Standings provided by SofaScore LiveScore

14:01

ŠTA AKO BUDE BARAŽ?

Srbiji je potrebna pobeda kako bi ostala u igri sa Portugalom za prvo mesto koje donosi direktan plasman na Mundijal, a i bod protiv Azerbejdžama nam garantuje makar baraž.

Taj put neće biti nimalo lak, a već sada se polako može pričati o potencijalnim protivnicima.

Izvor: Wikipedia/screenshot

13:58

PROBLEMI

Filip Đuričić i Strahinja Pavlović sigurno neće igrati zbog kartona protiv Azerbejdžana, a videćemo da li je sa ostalim fudbalerima iza kojih je težak meč u Luksemburgu sve u redu.

13:47

DOBRO DOŠLI U MONDO LIVE!

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković obratiće se danas medijima od 14.15, a povod je pretposlednja kvalifikaciona utakmica za odlazak na Svetsko prvenstvo.

Rival nam je Azerbejdžan i protiv njih igramo u utorak od 20.45.

Ostanite uz MONDO, konferenciju na kojoj će pored Piksija govoriti i Filip Kostić pratićemo uživo.

Izvor: MN PRESS

UKRATKO

  • Dragan Stojković i Filip Kostić govorili su na konferenciji uoči meča sa Azerbejdžanom.
  • Srbija i Azerbejdžan igraju u utorak od 20.45.
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije