• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Infantino hoće Mundijal na svake 2 godine da bi igrači bili odmorniji!?

Predsjednik FIFA je iznio računicu po kojoj bi čak 100 zemalja moglo da organizuje Svjetsko prvenstvo u samo 20 godina... Ali ako njegova ideja bude prihvaćena.

 Đani Infantino Svjetsko prvenstvao svake 2 godine igrači će biti odmorniji Izvor: MN PRESS

Sve se više priča o ideji da se Svjetsko prvenstvo u fudbalu održava na svake dvije, umjesto na svake četiri godine. Ova ideja za koju se FIFA zalaže odmah je naišla na brojne kritike.

Ipak, predsjednik FIFA Đani Infantino ima neke vrlo neobične argumente u korist takve promjene, čak navodeći da bi Mundijal na svake dvije godine bio dobar po zdravlje igrača!?

Naime, mnogi fudbaleri, sportski radnici, javne ličnosti, pa čak i UEFA, kritikovali su ideju Arsena Vengera i FIFA da se Svjetsko prventvo igra na svake dvije godine, upravo navodeći kao jedan od problema to što će Mundijal izgubiti na svojoj draži i što će igrači biti pod prevelikim fizičkim naporima u ionako već pretrpanom kalendaru takmičenja.

Ipak, Infantino kaže da bi igrači zbog ovakve promjene bili - odmorniji.

"Uzmimo za primjer Lionela Mesija. On zbog utakmica reprezentacije proputuje 400.000 kilometara, dok igrači iz Evrope prođu deset puta manje. Upravo je cijela suština u tome, što manje putovanja, to će i fudbaleri biti odmorniji", tvrdi Infantino.

Za njega su promjene oko Mundijala prijeko potrebne.

"Nekada smo imali 40 zemalja koje su igrale kvalifikacije, danas ih je 211. Takmičenje je najvišeg nivoa, izaziva najveće uzbuđenje i svi žele da ga organizuju."

Infantino čak ističe da bi gotovo polovina zemalja članica FIFA mogle da budu organizatori Mundijala u narednih 20 godina. Za to je čak ponudio i računicu.

"Ukoliko bude promjena, pa na svakih godinu dana imamo Mundijal, prvo za muškarce, a onda i za žene, doći ćemo do toga da u okviru dvije decenije oko 100 zemalja budu organizatori Svjetskog prvenstva", istakao je prvi čovjek FIFA i najavio do kada će čitav plan biti razrađen.

"U decembru ćemo sve definisati, jer je to vrlo važno pitanje. Bio sam negativan isprva, ali kada sam analizirao, shvatio sam prednosti koje bi to donijelo svijetu. Sve ćemo riješiti do kraja godine", poručio je Đani Infantino.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC